ŽNK Široki Brijeg

Veliko priznanje klubu i djevojkama

30.12.2015.
u 07:54

Pet nogometašica dobilo poziv iz HNS-a za "Zimski nacionalni kamp za žene" Uz Katarinu Ljubić, Slavicu Glavota, Juliju Kvesić, Mateu Pavković i Josipu Musa, poziv očekuje još nekoliko igračica

Pet nogometašica ŽNK Široki Brijeg dobilo je poziv iz Hrvatskoga nogometnog saveza za "Zimski nacionalni kamp za žene - U15, U17 i U19" koji će se održati u Rovinju od 4. do 9. siječnja 2016. godine.

Veliko priznanje

Ovo je veliko priznanje za klub, posebice ako znamo da je Široki Brijeg utemeljen tek krajem 2014., a u službeno se natjecanja uključio u jesenskoj nogometnoj sezoni u 1. ženskoj ligi FBiH. Poziv u hrvatsku U19 reprezentaciju uputila je izbornica Marija Damjanović, a dobile su ga Katarina Ljubić (desno krilo), Slavica Glavota (zadnja vezna) i Julija Kvesić (srednja vezna - "polušpic"). Izbornik U17 reprezentacije Božidar Miletić pozvao je Mateu Pavković (vratarka) i Josipu Musa (branič). Djevojke će trenirati na travnjacima NK Rovinj - Valaburna. Sve će pratiti stručnjaci iz HNS, kao i Romeo Jozak (tehnički direktor), Damir Vrbanović (izvršni direktor) i izbornik seniorki Zvonimir Kolak.

Trening s Bašićem

Početkom prosinca trening s nogometašicama Širokoga na Blatu obavio je Dario Bašić, izbornik hrvatske U17 muške reprezentacije, koji je pohvalio Širokobriježanke i vjerojatno "šapnuo" izbornici da ih pozove na provjeru. Sve će se djevojke rado odazvati pozivu. Sve su pozivane u razne reprezentativne vrste BiH, ali su samo Slavica Glavota i Julija Kvesić upisale nastup na prijateljskom susretu protiv Albanije. Uz pet spomenutih, kvalitetom odskaču seniorke Marija Stojanović i Martina Vuletić, kao i Jelena Milinović (tek pridošla iz Mladosti – Nević Polje, pa se nadati da će dobiti poziv i u hrvatsku seniorku reprezentaciju). Recimo i da je Božidar Miletić, izbornik hrvatske ženske U15 reprezentacije, poziv na "Zimski kamp" uputio Čapljinki Raheli Vego.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije