premijer liga bih

Mostarski derbi: Zrinjski slavio protiv Veleža, već sutra bi se pod Bijelim brijegom mogla slaviti titula!

Foto: HŠK Zrinjski
1/2
23.04.2023.
u 22:26

U 25. minuti Pršeš je pogriješio pas na svojoj trećini, Ćuže presijeca i traži prostor za šut, odlaže do Kiša koji šutira, odbija se od Zeljkovića i završava u golu.

U okviru 27. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine na novom travnjaku stadiona Rođeni odigran je mostarski derbi u kojem je presudio jedan (auto)gol i to na stranu Zrinjskog. Ako Borac sutra ne pobijedi protiv Igmana, Zrinjski će i matematički osigurati titulu.

Prva kakva takva prilika u 13. minuti i imali su je gosti. Stanić je centrirao, ubacio se Ivančić iz drugog plana i šutirao glavom, odlazi to pored gola. 

Na trenutak je u 24. minuti zaustavljena utakmica, jer je na teren uletjela jedna baklja, koja je i zapalila mali dio hibrida na stadionu Veleža, piše sportsport.ba

Trenutak odluke u 25. minuti. Pršeš je pogriješio pas na svojoj trećini, Ćuže presijeca i traži prostor za šut, odlaže do Kiša koji šutira, odbija se od Zeljkovića i završava u golu.

Autogol je službeno pripisan Zeljkoviću jer je lopta bitno promijenila smjer, a nekoliko minuta kasnije Zeljković dobiva i žuti karton zbog kojeg će propustiti iduću utakmicu.

Drugo poluvrijeme bolje otvara Velež i generalno je imao bolje prilike od Zrinjskog. Velika prilika za Velež u 61. minuti. Odbila se lopta Laušu na petnaestak metara, šutira, ali brani Marić.

Pokušavali su zatim Haskić i Anđušić, da bi u 68. minuti Vehabović sjajno proigrao Haskića koji pogađa stativu i tako je propala najbolja šansa za Velež.

Ponovno je Velež mogao do izjednačenja u 75. minuti. Nakon kornera Pršeša šutirao je Anđušić i svladao Marića, ali čisti gotovo s crte kapetan Zrinjskog, koji je do kraja imao nekoliko mlakih pokušaja i ostalo je 0:1.

Nakon ove utakmice Zrinjski je prvi sa 66 bodova, 20 više od Borca i ako Banjolučani sutra ne svladaju Igman, Plemići će i matematički osigurati naslov prvaka Bosne i Hercegovine, drugi u nizu.

Velež je s 41 bodom na petom mjestu, s bodom manje od Željezničara i Sarajeva i ostaje u borbi za Europu i kroz ligu. 

U narednom kolu koje se igra u srijedu i četvrtak, Zrinjski će u Čitluku dočekati Sarajevo, dok  će Velež u goste kod ekipe Širokog Brijega.

Nije ovo posljednji mostarski derbi koji ćemo gledati ove sezone. Igrat će se 17. svibnja na Bilinom polju u Zenici u finalu kupa Bosne i Hercegovine. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije