HRVATSKA - LETONIJA

Večerašnja utakmica susret je visokog rizika za HNS. Na kocki su ugled vatrenih i financijski prihod

Hrvatska
Marko Lukunic/PIXSELL
08.09.2023.
u 07:14

Od ovoga ljeta na snazi je dvogodišnji Uefin rok kušnje za HNS: naprave li hrvatski navijači bilo kakav verbalni diskriminatorni ispad prema bilo kojemu akteru (momčadi, igraču, sucu, organizaciji) utakmice, u ovom slučaju na susretu Hrvatska – Letonija, hrvatska reprezentacija sljedeću bi domaću kvalifikacijsku utakmicu igrala bez publike.

Kvalifikacijska utakmica Hrvatska – Letonija susret je visokoga rizika za Hrvatski nogometni savez. Na kocki je ugled reprezentacije i Saveza, ali i financijski prihod od sljedeće domaće utakmice vatrenih – 12. listopada s Turskom u Osijeku.

Naime, od ovoga ljeta na snazi je dvogodišnji Uefin rok kušnje za HNS: naprave li hrvatski navijači bilo kakav verbalni diskriminatorni ispad prema bilo kojemu akteru (momčadi, igraču, sucu, organizaciji) utakmice, u ovom slučaju na susretu Hrvatska – Letonija, reprezentacija RH sljedeću bi domaću kvalifikacijsku utakmicu igrala bez publike. Eventualni negativni efekt današnje utakmice i izvješće delegata koje nam ne bi išlo u prilog bio bi ogroman udarac za Osječane i sve Slavonce koji se spremaju u listopadu u Opus Arenu, na najjaču utakmicu ovoga ciklusa. Naravno, i HNS bi bio uskraćen za zaradu od prodaje ulaznica za taj spektakl s Turcima.

Uefina kazna posljedica je nekontroliranih uvreda koje su na račun suca na utakmici Lige nacija Hrvatska – Nizozemska u Rotterdamu izvikivali hrvatski navijači, pa je na snazi i zabrana prodaja ulaznica za hrvatske navijače na prvoj idućoj gostujućoj utakmici u Uefinu natjecanju, a to je ona u Erevanu s Armenijom 11. rujna.

Inače, stadion na Rujevici je rasprodan, utakmici će nazočiti 8152 gledatelja, bez letonskih navijača koji nisu ni pokazali interes za dolazak u Rijeku. Letonci će na tribinama imati svoju službenu delegaciju i goste Saveza.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije