Večeras kreće novo izdanje EVONA Lige MZ grada Mostara

10.07.2023.
u 11:08

Večeras bi u Mostaru trebala početi nova sezone najpopularnijeg mostarskog amaterskog natjecanja. EVONA Liga mjesnih zajednica grada Mostara ulazi u novu sezonu, ljubitelji malog nogometa u gradu na Neretvi s nestrpljenjem su iščekivali ovo natjecanje.

Puno rada i priprema

Članovi udruge Vjekoslav Arapović, udruge koja u Mostaru vodi natjecanje, dugo su se pripremali za novu sezonu. Obavljeni su sastanci s momčadima, ždrijeb natjecanja za sve kategorije turnira, a puno se radilo i na pronalasku novih partnera koji će podržati ovo natjecanje. Liga je ovog puta potpisala suradnju s IT tvrtkom EVONA, koja je glavni sponzor natjecanja, dok je godinama generalni pokrovitelj ovog turnira Gradski odbor HDZ BiH Mostar. Ovo mostarsko natjecanje odavno je preraslo u veliki društveni događaj, ne samo sportska manifestacija.

- Nadamo se kako ćemo i ovog ljeta prije svega gledati dobar mali nogomet. Ovo natjecanje okuplja mnoštvo ljudi na terenu i oko njega. Nadamo se kako će tako biti i u novoj sezoni, kazao nam je Ilija Martinović predsjednik udruge koja tehnički provodi natjecanje.
Ove sezone u seniorskom turniru nastupa 16 momčadi raspoređenih u 4 skupine. pobjednici skupina idu izravnom u nokaut fazu dok će za četvrtfinale razigravati drugoplasirani i trećeplasirani sastavi skupina. Nakon grupne faze iz skupina tako će ispasti po jedna momčad. Organizator natjecanja je za sve seniorske ekipe i ove godine osigurao gratis potrošačke bonove koje mogu koristiti za hranu i piće nakon utakmica. Ovo je jedinstven slučaj u ovakvim i sličnim natjecanjima, jer EVONA Liga MZ je prije svega zamišljeno kao natjecanje koje će promovirati sport ali i druženje.

Omladinski turnir

Pored seniorskog turnira 9 momčadi će igrati i juniorski turnir. U fazi je priprema i kadetskog turnira koji će okupiti momčadi i nešto niže starosne dobi. Prvu večer turnira na sada već kultnom igralištu kod 10. osnovne škole će prvi na teren izaći seniori Balinovca i Kruševa. U 21 sat na rasporedu je svečano otvaranje turnira, dok će branitelj naslova Centar 2 u 21.15 sati igrati utakmicu protiv Ortiješa. U 22.15 na teren izlaze momčadi Bijelog brijega i Avenije. Pobjednik ovogodišnjeg natjecanja predstavljat će grad Mostar na završnom turniru Lige Hercegovine koji se ove godine igra u Grudama.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije