Kalinić otvoreno

Vatreni usporedio stanje u reprezentaciji pred Rusiju 2018. i danas

lovre kalinić
29.05.2021.
u 09:44

Lovre Kalinić sjajno je odradio vratarski posao u Hajduku, a negdje na putu od Splita do Rovinja, gdje se priključio pripremama nogometne reprezentacije, saznao je da Paolo Tramezzani nije više trener momčadi s Poljuda.

– Bilo mi je super raditi s njim ovih šest mjeseci. Kada sam došao na posudbu u Hajduk, cilj je bio izboriti Europu i u tome smo uspjeli. Tramezzani ne samo da je dobar trener, već je i dobar čovjek. Imao je nemoguću misiju kada je sjeo na klupu, a na kraju je uspio i svaka mu čast. To što je dobio otkaz odluka je vodstva kluba i mi igrači jednostavno se nemamo pravo miješati u to ili komentirati. Mogu samo poštovati odluku kluba kao što poštujem i njega kao trenera – istaknuo je za Večernji list Kalinić.

Ove sezone Hajduk je promovirao i mladog Biuka.

– Da, dečko je iskoristio pet minuta slave, no sada mora ostati čvrsto na zemlji i ne smije nikako poletjeti. Mislim da ga čeka velika karijera – istaknuo je Kalinić.

Ostao bi rado u Hajduku

A kamo ćete vi sljedeće sezone?

- Ne znam. Sve ovisi o Aston Villi s kojom imam ugovor. Najradije bih ostao u Hajduku. Žao mi je što u Aston Villi nisam dobio priliku da pokažem što znam, jer za vratara je najgore kada ne brani u kontinuitetu. Opet, ne bih rekao da sam pogriješio u odabiru kluba i ne bih rekao da sam zbog toga nazadovao u karijeri – istaknuo je Lovre.

Na Svjetskom prvenstvu u Rusiji bili ste drugi vratar, a izgleda da će tako biti i na predstojećem Europskom prvenstvu?

– Ne zamaram se tim razmišljanjima, na meni je da radim na tome da se nametnem i da budem uvijek spreman – reći će Lovre.

Dobro, za razliku od Livakovića vi ste branili na velikom natjecanju, protiv Islanda na SP-u?

– To što Livaković nikad nije branio na velikom natjecanju ništa ne znači. Nastupio je u mnogo utakmica u Ligi prvaka i Europskoj ligi. Ima on dosta jakih utakmica iza sebe – reći će Kalinić.

Što očekujete u skupini?

– Možda sad već netko kalkulira da budemo prvi, no mislim da u svaku utakmicu trebamo ući sto posto pa ćemo nakon tri susreta vidjeti gdje smo. Po meni je prvi cilj proći skupinu, a onda vidjeti kako dalje. Imamo kvalitetu, znam da javnost nakon drugog mjesta na svjetskom prvenstvu očekuje isti rezultat, ali morate znati da su se dogodile brojne igračke promjene u reprezentaciji. Svi znamo da nema više Mandžukića, Rakitića, Subašića... Imamo puno novih igrača, treba se sve to još dobro posložiti. Kada se sjetim prvog dana priprema u Rovinju 2018. godine, nije baš odmah bila sjajna atmosfera. Atmosfera je dolazila polako, a bila je sve bolja kada su se zaredale pobjede u Rusiji.

Vrsaljko dijeli savjete

Za Englesku će igrati vaš suigrač iz Ville Jack Grealish?

– Odličan igrač. Voli stalno imati loptu u nogama. Nije mu strano da po nju dođe čak do zadnje linije. Fizički je dominantan, inteligentan igrač – zaključio je Kalinić.

I dok je Kalinić već “veteran” na pripremama, Josipu Juranoviću ovo su prve pripreme za jedno veliko natjecanje.

– Stvarno sam uzbuđen što sam ovdje. Sretan sam i ponosan. Kad sam dobio izbornikov poziv, sreći nije bilo kraja. Svi su me dobro prihvatili, posebice Vrsaljko s kojim dijelim poziciju. On mi je već dao puno dobrih savjeta – rekao je desni bočni poljske Legije.

Kada smo obojicu upitali za koga večeras navijaju, uglas su odgovorili:

– Za Chelseaja. Naravno, zbog Kovačića.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije