Seha liga

Vardar još jednom dubok za Izviđač

10.11.2016.
u 07:16

Nakon poraza od Vardara 42:30, rukometaši Izviđač Central osiguranja još jednom su “potonuli” u Skoplju, protiv Metalurga su doživjeli do sada najteži poraz u SEHA Gazprom ligi, 36:22 (18:11). Međutim, poraz sam po sebi nije tragičan. Takvo “stradanje” u cjelini mlade momčadi Izviđača CO u SEHA ligi, uoči njezinog starta, moglo se i očekivati.

Nakon što skauti doma nisu iskoristili loš ulazak u sezonu Celja PL i PPD Zagreba, poraz protiv Metalurga u Skoplju vraća ih u realnost. Ako to igrači shvate na pravi način, može se očekivati bolja slika, pa i koji bod u preostalih šest utakmica do kraja kalendarske godine.

Što reći o utakmici protiv Metalurga u kojoj je Izviđač na samom početku u nekoliko navrata imao prednost od jednog pogotka, a zatim se raspao, jednostavno ništa znakovito za skaute, jer bio je to susret promašenih očekivanja. Momčad lukavog Line Červara Ljubušake je tukla oružjem – brza tranzicija, za koje su smatrali da im je slabost. Pretrčavali su, probijali i zabijali domaći rukometaši, dok su se skauti “kupali” u moru tehničkih pogrešaka i neiskorištenih prilika.

Statistika Izviđač Central osiguranja je porazna, u odsutnosti ozlijeđenog Hrstića ni jedan od udarnih vanjskih rukometaša, Rodin, A. Grbavac i Šarac, nije prešao pedeset posto realizacije šuta, dok se prvi organizator igre A. Pavlak nije ni upisao među strijelce. Nisu blistali ni vratari – Kvesić, Ereš i Grbavac prikupili su desetak obrana, a kad je tako, onda slijedi ono što je pivot Čutura kazao u kratkoj izjavi poslije utakmice:

- Čestitam momčadi Metalurga na pobjedi, ovo je, po meni, bila naša najslabija utakmica, posebice u prvom poluvremenu kada je naš napad bio bez ideje. U obrani smo bili široko postavljeni, probijali su nas čak i kontrama.

Kako-tako Izviđač je odigrao tijekom prvih dvadesetak minuta i vodstva domaćina 13:10, u preostale dvije trećine utakmice “na Vardarot” igrao je samo domaći sastav čije strijelce je predvodio Nikola Kosteski sa šest pogodaka. Kod Izviđača strijelce su predvodili Kristijan Jarak i Josip Šarac s po četiri pogotka.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije