KRIZA NA BERNABEUU

Uzbuna u Realu: Najgori start u posljednjih 20 godina

23.09.2017.
u 10:45

U pet utakmica koje su odigrali u prvenstvu, Zizuovi momci osvojili su samo osam bodova i sada već debelo zaostaju za dosad nepogrešivom Barcelonom

Jako smo loše startali, moramo se zabrinuti, vrijeme je da upalimo alarm. Zaista se rijetko događa da ne pobjeđujemo ni kod kuće, rekao je nakon utakmice s Betisom kapetan Reala Sergio Ramos. I u pravu je jer se kraljevi dugo nisu toliko mučili na početku sezone.

U pet utakmica koje su odigrali u prvenstvu, Zizuovi momci osvojili su samo osam bodova i sada već debelo zaostaju za dosad nepogrešivom Barcelonom koja je pobijedila u svih pet dosadašnjih kola. No, usprkos svemu, Zinedine Zidane i dalje je smiren i umiruje igrače kako se među njih ne bi već sada uvukla nervoza. 
– Trener sam momčadi i dužnost mi je da smirim igrače. Nema razloga za brigu, prvenstvo je jako dugo – tješi se Zidane iako zna da je momčad u krizi i u tako lošem nizu na domaćem terenu koji nije viđen već jako dugo.


Igrači su svjesni stanja

Realovci nisu uspjeli pobijediti ni u jednoj od prve tri utakmice na svome stadionu “Santiago Bernabeu”, a posljednjim porazom, i to bez postignutoga pogotka, završeno je i razdoblje od godinu i pet mjeseci u kojemu su zabili barem jedan gol na utakmici, a u susretu s Betisom im je, nakon svega, u drugom poluvremenu Antonio Sanabria zabio gol u četvrtoj minuti sučeve nadoknade i odnio sva tri boda.

A nadali su se da će si sa tri boda iz te utakmice barem malo poboljšati stanje na tablici. Koliko god Zidane pokušavao sada smanjiti paniku, svi su svjesni situacije.


– Ne zabijemo li uskoro gol na “Bernabeuu”, zavladat će tjeskoba – zaključio je Isco.


Ni Ronaldo nije pomogao

Kraljevi su bili raspoloženi, ali lopta nije htjela u gol. Iako su na travnjaku imali i povratnika Ronalda koji je napokon igrao poslije pet utakmica suspenzije zbog odgurivanja suca, ni on im nije pomogao. Ove sezone krenuli su loše, a tako i nastavljaju, ali, ruku na srce, ipak je odigrano samo pet kola...
 – Nismo sjajno igrali, ali to je nogomet. Možda nismo zaslužili pobjedu, ali sigurno nismo zaslužili ni poraz. Prošle smo godine pobjeđivali i kada to možda nismo zaslužili, sada je suprotno, ali moramo to prihvatiti i biti smireni. Ljudi ne vole kada stvari krenu krivo, ali ostat ćemo mirni i vratiti se na pobjedničku stazu – objašnjava Zizou.


A bolje im je da se na nju vrate što prije, jer ovo dosad ne bi trebala biti igra i statistika najboljega nogometnog kluba na svijetu. Treba dobro pročačkati po klupskoj povijesti i pronaći kada je Real tresla ovakva kriza. Naime, Betis je prvi put nakon 19 godina svladao Real u Madridu, a kraljevskom klubu se od sezone 1995./1996. nije dogodilo da u tri uzastopne domaće utakmice ne postigne barem jednu pobjedu. Prošlo je otad više od 20 godina, možda sada počne učiti iz pogrešaka. Realu su ove sezone na domaćem terenu bodove odnosili klubovi s kojima bi se trebao rutinski obračunati, nisu to neka velika imena elitne klase, ali Valencia (2:2), Levante (1:1) i Betis (0:1) ipak su pronašli Ahilovu petu skupocjene momčadi Zinedinea Zidanea. Real danas u šestom kolu Primere gostuje kod Alavesa (16.15 sati), a Barcelona kod Girone (20.45). 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije