NAPETO

Utakmica visokog rizika: Albanci provociraju Srbe i najavljuju dolazak u Beograd

Poljska - Albanija 1:0
Foto: import
14.10.2014.
u 11:38

Mi više nismo Pepeljuga kako su nas proglasili na početku, kaže izbornik Albanije De Biasi

Večeras (20.45 sati) na stadionu Partizana u Beogradu Srbija će u sklopu kvalifikacija za EP 2016. ugostiti Albaniju.

Zbog političkih okolnosti utakmica je okarakterizirana kao susret visokog rizika, a albanskim navijačima nije dozvoljen dolazak. Međutim, mnogi najavljuju kako će ipak doći u glavni grad Srbije. Na Facebook stranici Ultras Albania objavili su i fotografiju snimljenu u autobusu tijekom putovanja na utakmicu.

Povjerenik za sigurnost srbijanskog nogometnog saveza Milivoj Mirkov upozorio je kako će sigurnosne mjere na stadionu biti rigorozne.

– Svi koji budu isticali albanska obilježja bit će izbačeni sa stadiona te procesuirani – tvrdi Mirkov.

Mediji u Srbiji ističu razne provokacije sa suprotne strane pa se tako jedan navijač fotografirao ispred Partizanova stadiona držeći u rukama albansku zastavu.

I dok napetost uoči ogleda sve više raste, vatreno bi trebalo biti i na igralištu. Srbija je kvalifikacije počela razočaravajuće, prema mišljenju tamošnje javnosti, izvukavši remi u Armeniji (1:1) pogotkom u posljednjoj minuti. Stoga, iskupljenje će tražiti protiv Orlova koji su u početna dva kola ostvarili neočekivane uspjehe i vodeći su u skupini I.

Prvo su u Portugalu šokirali Ronalda i društvo (1:0), a onda su do pred sam kraj susreta s Danskom imali vodstvo, međutim gostima je bod u Elbasanu donio Vibe u 81. minuti. Albanci su puni optimizma stigli u Beograd, ali i s poštovanjem prema suparniku.

- Favoriti su i dalje Srbija, Danska i Portugal, ali mi više nismo Pepeljuga kako su nas proglasili na početku. Pokušat ćemo im otežati život – najavio je albanski izbornik, Talijan Gianni De Biasi.

Dodajmo i kako je u sastavu gostujuće momčadi igrač koji nastupa u Prvoj HNL – Splitov napadač Sokol Cikalleshi.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije