MZ Ljubuški

Ugodna nogometna večer na otvorenju lige u Ljubuškom, pobjede Crvenog Grma i Vitine

19.07.2017.
u 09:00

Krenula je 14. unitrade MNL MZ-a općine Ljubuški. U lijepoj ugodnoj večeri, pred oko 500 gledatelja natjecanje su otvorile momčadi Radišića i Crvenog Grma, koje su prikazale dopadljivu igru. I jedna i druga ekipa organizirano i samouvjereno stajale su na terenu, možda je za nijansu Crveni Grm izgledao uvjerljivije, međutim, nasuprot tom dojmu Radišići su poveli. Prvo 1:0 autogolom Nikole Nižića u 2. minuti, da bi ubrzo Marko Bunoza povećao na 2:0. No, u igri se ništa nije promijenilo, nastavilo se s kombinatorikom, a kapetan Ante Nižić je postigao pogodak i smanjio na 2:1. Momci iz Crvenog Grma na tome nisu stali, Ante Kraljević je poravnao na 2:2, da bi Luka Herceg preokrenuo na 3:2 za Crveni Grm što je bio rezultat prvog poluvremena. U drugom dijelu Ante Nižić je postigao svoj drugi pogodak, ali u vlastitu mrežu i rezultat je bio 3:3. No, nije on kriv, nego vratar Damir Petrušić kojemu je povratna lopta izmigoljila ispod noge. U nastavku Ante Nižić postiže svoj treći gol, za vodstvo 4:3, a Nikola Nižić se pak iskupljuje za autogol i postavlja na 5:3.

- Eto dao sam dva njima, a nama jedan. Bilo je odlično. Radišići su bili solidan protivnik, pružili su dobar otpor, poveli su čak s 2:0, ali mi smo se vratili i na kraju pobijedili - kaže kapetan Crvenog Grma Ante Nižić.

Druga utakmica, Vitina - Veljaci/Orahovlje, nije bila loša, ali ipak ne na razini prve utakmice. Ante Pavlak je iz slobodnog udarca, posve iskosa, doveo Vitinu u vodstvo 1:0 i s tim rezultatom se otišlo na odmor. U nastavku igrači Veljaka/Orahovlja se nisu predali i Marko Petrović je pogotkom pod gredu izjednačio na 1:1. Izgledalo je da će završiti neodlučeno, no Ante Pavlak je postigao svoj drugi gol - 2:1 za Vitinu, a Marin Majić u posljednjoj sekundi susreta “podebljava” pobjedu Vitine na 3:1.

- Odlučila je naša upornost. Protivnik je bio jak, dosad smo od njih gubili, zadnji put su nas pobijedili s 5:0 i evo napokon smo im vratili - kaže Franjo Babić, kapetan Vitine. U 7. MNL MZ-a za dječake do 16 godina igrali su: Grab - Ljubuški III 3:1 i Prolog - Grljevići 1:2.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije