MARLJIVA UEFA

Zbog rasizma Bosna i Hercegovina protiv Andore zatvara tribinu

Navijači BiH
Foto: Press Association/Pixsell
1/2
03.08.2015.
u 09:10

Palili su i gazili zastavu Izraela, zviždali himni i izvikivali rasističke povike

Nogometni savez Bosne i Hercegovine očekivano je kažnjen od strane Disciplinske komisije Uefe zbog ponašanja navijača na utakmici protiv Izraela u Zenici 16. lipnja ove godine, a rezime svega jest da moraju platiti 18 tisuća eura i zatvoriti dio tribine na sljedećoj domaćoj utakmici.

Bit će to protiv Andore 6. rujna pa kazna s te strane nije toliko rigorozna jer riječ je o slabom protivniku, kojeg su već dobili 28. ožujka ove godine na gostovanju 3:0. No navijačima koji su mislili sa sjeverne tribine stadiona "Bilino polje" bodriti svoje miljenike sigurno nije drago što ostaju bez te prilike.

A za to mogu "zahvaliti" onima koji su prije utakmice palili i gazili zastavu Izraela, potom su na tribinama vijali "Juden Auf Wiedersehen" (Židovi, doviđenja) i kao "šlag" uslijedilo je zviždanje himni Izraela.

Naravno, tu su bile još i baklje, a delegat je sve pomno zabilježio te se posljedice sad osjećaju. Nisu toliko strašne koliko će biti ukoliko se ovakvo ponašanje nastavi u sljedećim utakmicama.

>> Navijači BiH palili zastavu Izraela, a evo kako su još provocirali

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije