24.07.2015. u 11:21

Dok je iz Nyona putovala kazna, BBB i navijači koji podržavaju Mamića brutalno su se tukli u Luksemburgu.

Iz Nyona je stigla neočekivano blaga kazna. Hrvatska ostaje u kvalifikacijama za Euro 2016. godine, Niko Kovač ima samo jedan bod manje. I nema više Splita, naime tamo se sljedeće dvije utakmice ne smiju igrati. Odahnuli smo tako, mirno će Davor Šuker u Rusiju, gdje je u subotu ždrijeb kvalifikacija za SP 2018. godine, Damir Vrbanović i dalje je na jahti, braća Mamić na Tuškancu i malo u Moldeu, a USKOK na kolektivnom godišnjem.

Netko će sada pripisati zaslugu premijeru Zoranu Milanoviću koji je poslao pismo Platiniju, što se pokazalo kao samo dobar, a ne loš potez, netko će to pripisati činjenici da je predsjednik HNS-a Davor Šuker član Izvršnog odbora Uefe. I da ga Platini unatoč problemu s kladiteljskom mafijom u Njemačkoj ipak voli. Ova vijest je sjajna, fantastična, ravna je možda i najvećim pobjedama koje je dosad na travnjaku ostvarila naša nogometna reprezentacija. I nije važno zbog čega je Uefa tako postupila i nije svastiku uzela za najveće moguće zlo, važnije je napomenuti da problem navijača – i dalje ostaje. U utorak su u Luksemburgu letjele baklje, šake, boce, u još jednom tko zna već kojem neredu Bad Blue Boysa i male skupine Mamićevih pobornika. Luksemburška policija još je u šoku, u toj pitomoj europskoj državici takve nerede nikada nisu vidjeli.

Zašto sam povukao paralelu? Zbog toga što huliganizam u sportu postoji, vidjeli smo to prije nekoliko dana kada su se navijači engleskogLeedsa i njemačkog Eintrachta potukli na pripremnoj utakmici u Austriji. Nema te ozbiljnije nogometne zemlje koja se nije sučelila s tom pojavom. Zna to i Uefa, koja kažnjava, ali nikada nije do sada stradala nijedna velika reprezentacija. Što se tiče hrvatskog huliganizma, splitska svastika nastavak je nereda iz Milana, združena je akcija navijača naše reprezentacije, koji su istovremeno i navijači najpopularnijih hrvatskih nogometnih klubova. To je odgovor na sve što se događa posljednjih godina u našem nogometu. Vidjeli smo to nedavno i za vrijeme najvećeg derbija našeg nogometa, dvoboja Dinama i Hajduka.

Naime, stadion u Maksimiru bio je pun jer su Mamići u tom trenutku bili u pritvoru. Stoga, neka se HNS i policija nikako ne zavaravaju da je ova Uefina 'kamilica' kazna zauvijek riješila pitanje odnosa s navijačima. Pitanje poštenijeg HNS-a i nogometa i dalje se mora rješavati.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije