Donatorska večer

U Vitezu večer sporta i zajedništva

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
12.11.2016.
u 08:00

Pod visokim pokroviteljstvom hrvatskog člana Predsjedništva BiH Dragana Čovića, u Vitezu je u četvrtak navečer održana donatorska večer viteškog premijerligaša NK Vitez. Uz Organizacijski odbor koji su činili Ana Zirdum, Ranko Križanović, Stjepan Badrov i Igor Šakić, u organizaciju se uključio i predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara pa je, mnogi su rekli, već unaprijed uspjeh zajamčen.

Puna dvorana

I optimisti se nisu prevarili jer je prestižna kongresna dvorana hotela “Central” bila puna. Došlo je, naime, i više od 300 uzvanika iz Viteza, središnje Bosne, ali i iz drugih krajeva BiH, uglednici, ljubitelji sporta, nogometa, prijatelji Viteza i njegovih žitelja iz svih oblasti života i rada. A među njima, uz ugledne viteške gospodarstvenike, sportske, kulturne i političke djelatnike, došli su i dužnosnici županijskih struktura izvršne, zakonodavne i političke vlasti, na čelu s predsjednikom ŽO HDZ-a BiH Nikolom Grubešićem, direktori javnih poduzeća, skupina profesora Sveučilišta u Mostaru, koje je predvodio dr. Zoran Tomić, dekan Filozofskog fakulteta, federalni i državni dužnosnici koje su predvodili Marinko Čavara, Borjana Krišto, Marina Pendeš i Dragan Čović.

Prigodnim riječima okupljenima se obratio novoizabrani općinski načelnik Viteza Tomislav Bošnjak Matić, pozvavši nogometaše i stručne radnike NK Vitez da samoprijegornim radom, ponašanjem i dobrim igrama te rezultatima opravdaju te im večeri ukazano povjerenje.

Okupljeni su na ovoj lijepoj večeri, riječju i slajdovima, upoznati s bogatom poviješću ovog uglednog nogometnog kluba, koji već četvrtu godinu zaredom uspješno igra u najelitnijem bh. nogometnom razredu.

Veliki poticaj

- Igrat ćemo mi u ovom rangu i iduće sezone, to već sada mogu obećati. Ova večer, vaš dolazak u Vitez s jasnim nakanama, nama je veliko priznanje, veliki poticaj, nemjerljiva pomoć, kazao je bivši nogometaš NK Vitez, aktualni predsjednik kluba i predsjednik Nogometnog saveza Federacije BiH Slaven Garić. Pozdravljen burnim pljeskom okupljenima se obratio i Dragan Čović.

- Prije nešto više od mjesec dana, ovdje u Vitezu na predizbornom skupu obećali smo načelnika općine iz reda hrvatskog naroda i donatorsku večer za sport u Vitezu. Obećanja smo ispunili, kazao je Čović i dodao:

- Radujem se što smo ovdje, iz svih krajeva BiH, zajedno u našem Vitezu. To je, uz financijsku pomoć NK Vitez, i dodatna velika vrijednost, potvrda našeg zajedništva. A kada smo zajedno, onda smo i moćni. Ovakva večer, s ovakvim ciljevima, treba biti tradicionalna jer ovo je i poruka vama, dragi Vitežani, da niste sami i da to nikada nećete biti. Zovite nas, opet ćemo doći. Vi ispunjavajte svoje sportske zadatke i obveze, a mi ćemo svoja obećanja. Velika smo i složna obitelj, a to potvrđuje i ova večer, kazao je Čović dugotrajnim pljeskom pozdravljen od nazočnih.

Predsjednik kluba Slaven Garić Draganu Čoviću ovom je prilikom darovao dres NK Vitez, a nakon svečanog dijela večeri nastavljeno je druženje.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije