Prva liga FBiH

U prvom kolu svi domaćini su veliki favoriti, ali samo “na papiru”

06.08.2016.
u 08:00

Prvo kolo Prve nogometne lige BiH, koje se igra ovoga vikenda, prepuno je zagonetki i nedoumica oko ishoda svih osam utakmica. Jer, klubovi su se preko ljeta “prestrojavali”, mijenjali trenere, igrače, uprave, pa je teško reći koliko se tko dobro (ili loše) pripremio i uigrao.

Novi u ligi su bivši premijerligaši Travnik i Velež, sarajevska Bosna Sema, prvak Druge lige - skupina Centar i Sloga (Simin Han), prvak Druge lige - skupina Sjever.

Bude li “po tradiciji”, opet će domaćini imati veći postotak osvojenih bodova, nego što se to događa u susjednim i drugim državama Europe, pa i svijeta.

Najjače “zvučnosti” je derbi na Piroti Travnik - Velež. Problem Mostaraca je ne samo oslabljena, nego i neuigrana i nespremna momčad. Visočka se Bosna pak dosta pojačala, ali i kvalitetno pripremila.

Ugostit će Čapljinu koju trener Damir Borovac tek uigrava tražeći najbolju postavu. Zvijezda je, po mnogima, prvi kandidat za naslov. No, to su “papirnate” prognoze. Koliko vrijede Gradačačani vidjet ćemo na susretu protiv zagonetne momčadi Goražda. Gošk je na svojoj Podavali oduvijek dovoljno jak za svladati svakoga gosta.

Je li i sada, možda pokaže utakmica protiv Novoga Travnika. U svlačionici, stručnom stožeru i upravi Jedinstva ljetos se puno “tumbalo”. Koliko Bišćani vrijede, možda se “ugleda” tijekom utakmice protiv Orašja, koje je također zagonetne snage i vrijednosti. Županijski i susjedski dvoboji Bratstva i Budućnosti odavno donose uzbuđenja i neizvjesne ishode, pogotovo na početku sezone.

Radnički će ugostiti Rudar. Lukavčani se uzdaju u domaći travnjak i podršku s tribina, ali pripremni rezultati Kakanjaca sugeriraju kako je Rudar ojačao...Najviše neizvjesnosti nosi susret Bosna Sema - Sloga jer radi se o novacima u ligi. Navodno su se oboji ljetos dobro pojačali.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije