Kiseljak

U povodu uskrsnih blagdana Kiseljačani uživali u košarci i šahu

30.03.2016.
u 09:00

U povodu uskrsnih blagdana Košarkaški klub Kiseljak organizirao je dvodnevni košarkaški turnir za dječake do 12 godina. Sudjelovalo je šest ekipa iz BiH i Hrvatske - KK Kiseljak, KK Bošnjak iz Hadžića, KK Mladost iz Mrkonjić Grada, KK Pale, KK Kakanj i KK Split. Turnir je otvorio Mladen Mišurić Ramljak, načelnik Kiseljaka, a u odličnoj igri na parketu sportske dvorane Srednje škole “Kiseljak”, uz brojnu publiku na tribinama, uživao je i Sejo Bukva, predsjednik Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine.

Pobjednik turnira je KK Split koji je doma otputovao sa zlatom. Najbolji igrač turnira je Duje Lisica, košarkaš pobjedničke ekipe. Srebrom se okitila ekipa Mladosti iz Mrkonjić Grada. Treći je bio KK Bošnjak iz Hadžića. Za broncu su se košarkaši Hadžića izborili u susretu s domaćinima, košarkašima Kiseljaka. Premda su izgubili utakmicu za treće mjesto, domaćini su pobrali niz pohvala za organiziranje turnira, ali i vrlo zavidnu razinu kvalitete igre. U povodu usksrnih blagdana u Kiseljaku je održan i šahovski turnir, treću godinu za redom. Na natjecanju održanom u Hrvatskom domu okupilo se 45 šahista iz svih krajeva Bosne i Hercegovine, a među njima bio je i jedan šahist iz Austrije.

Natjecalo se po po švicarskom sustavu koji ima devet kola, a turnir je prijavljen za Rapid rejting listu FIDE. Nagradni fond turnira iznosio je 970 konvertibilnih maraka.

Natjecanje je otvorio Mladen Mišurić Ramljak, načelnik općine Kiseljak, koji je održavanje sličnog turnira najavio i na ljeto, u povodu Dana općine koji se slavi 20. srpnja. Osim načelnika Kiseljaka, na svečanosti otvorenja bili su i Lidija Bradara, predsjedateljica Doma naroda Parlamenta Federacije BiH, te Josip Kvasina, predsjedatelj Sabora Srednjobosanske županije.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije