ženski rukomet

U pomoć pozvana Maja Prusina-Bošnjak

25.08.2016.
u 07:00

Nakon hoće-neće, ipak hoće. Prije desetak dana s pripremama za novu sezonu krenule su i rukometašice Izviđača, ali u posve novom izdanju u odnosu na prošlu sezonu.

Šuvak se vratio na klupu

Novi je trener - poslije šest godina na klupu se vraća Petar Šuvak. U odnosu na prošlu sezonu ekipa je doživjela potpuni remont. Od prošlosezonskog sastava ostale su samo prvi strijelac Marija Boras, zatim Matea Nosić, Mirjana Mišetić i Marta Gudelj. U nedostatku iskusnih igračica uprava je za povratak zamolila dugogodišnju kapetanicu Maju Prusinu–Bošnjak, dok će ostatak popuniti djevojke iz pomlatka, bez ligaškog iskustva. - Kao i prvi put, prihvatio sam izazov. Nemam iluzija, neće biti lako jer imamo samo pet igračica s ligaškim iskustvom. Iz vrsta 2000. i 2002. godište treba pripremiti bar još toliko djevojaka kako bismo osposobili sastav za ligaška natjecanja. Neće to biti lako. Za sada mogu biti jedino zadovoljan entuzijazmom mladih djevojaka, pa se nadamo da ćemo nekako “skrpati” ekipu. Trebat će za to umješnosti i dobre volje jer nije lako ukomponirati u našoj ligi vrhunske igračice kao što je Marija Boras ili Prusina, koja je voljna pomoći, i početnice - rezimira trener Petar Šuvak te naglašava:

- Cilj je opstanak. To je i maksimum u ovoj sezoni, a za dalje trebalo bi dovesti par pojačanja ili vratiti djevojke koje trenutačno igraju za klubove izvan Ljubuškog - kaže Šuvak te dodaje kako mu je posebice žao što su otišle četiri “domaće” igračice, sestre Matea i Martina Šumelj te A. Boras i Kraljević.

Hoće li to biti spas u zadnji čas?

Podsjećamo, uz sestre Šumelj, obje po 19 godina koje su prešle u tuzlansko Jedinstvo, ovoga ljeta u prvak Grude prešle su Martina Kraljević (18) i Anđela Boras (16). Spomenuti kvartet je iz pomlatka Izviđača.

Klub su zatim napustile i Mostarke Dea Vuković i Anja Tambić te Banjolučanka Branka Majstorović. Prije svih otišla je trenerica Kornelija Klinac. Zanimljivo, igračice su odlazile, a uprava nije reagirala. Tek kad se ekipa razišla, uslijedila je reakcija. Hoće li to biti spas u zadnji čas, pokazat će vrijeme. •

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?