Nogomet Sportski klub Atletico 1919 Orašje i GNK Dinamo partneri projekta u radu s mladima

U oraškom Atleticu djeca ne igraju samo nogomet, uče i engleski

26.02.2019.
u 08:30

Jedan od najmlađih, ali i najboljih nogometnih klubova u radu s mladim nogometašima, usudili bi se kazati i u regionalnim okvirima, svakako je Sportski klub Atletico 1919 iz Orašja. Projekt ovog kluba ima snažnu potporu GNK Dinamo Zagreb. Slijede njihov program edukacija, kako sedam trenera tako i više od 100 djece, dječaka, ali i djevojčica od sedam do 15 godina. Na treninge svi dolaze s osmjehom jer, kažu nam, Atletico je dio njihova odrastanja, a žele da bude u znaku radosti.

Projekt se ne zaustavlja samo na nogometu. Djeca ovih dana vrijedno pohađaju i tečaj engleskog jezika, a planiraju i tečaj informatike.

Sretno djetinjstvo

Omer Nurkić alfa je i omega cijelog projekta. Iako nerado govori o sebi, već uvijek ističe druge, teško je ne zamijetiti njegovu ogromnu pokretačku energiju koju ulaže u Atletico, unatoč tomu što mu je rat odnio obje ruke. Elan je njegova pokretačka snaga koju prenosi kao jedan od sedam trenera i koordinator Akademije.

- Osnovno načelo Akademije je učiniti djeci što sretnije djetinjstvo. Treninzi ih čine sretnima, a mi smo tu da ih usmjerimo kako bi bili ne samo dobri sportaši već i kvalitetni ljudi. Akademija je statutom vezana za više sportova, no mi smo bazirani za nogomet jer smo dobili povjerenje i potporu od Građanskog nogometnog kluba Dinamo Zagreb. Radimo po planu i programu zagrebačkog Dinama, tako da provodimo projekt po načelima koji se provodi u Europi - kaže nam Nurkić.

Turnir “Ivo Gregurević”

Treneri su mlade osobe jer im je cilj okupljati mlade, a polaznici Akademije su djeca iz cijele regije, ne samo iz triju općina Posavske županije, općina Orašje, Domaljevac-Šamac i Odžaka, već i iz Gradačca, Brčkog, Šamca.

- Jako je bitno da je tu više od 90 posto odličnih učenika. Zapravo, nepisanim dogovorom to je preduvjet da bi bili naši članovi - ističe Nurkić. Atletico puno putuje jer sudjeluju na državnim, ali i međunarodnim turnirima, ostvaruju impresivne rezultate i u pravilu u Orašje donose pehare, medalje, nagrade... Zbog primjerenog ponašanja djece, u pravilu dobivaju pozivnicu na novi dolazak.

- Pred nama su ponovno ove godine turniri u Bosni i Hercegovini, ali i u Zagrebu, Novom Sadu, Beogradu, Austriji... Želim posebno najaviti da ćemo ove godine, u dogovoru s Organizacijskim odborom Dani hrvatskog filma, budući je to memorijal, napraviti turnir djece posvećen našem Ivi Gregureviću koji je dao ogroman doprinos našoj Posavini - zaključuje Nurkić.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije