Kup BiH

U Krupi se igra “revijalna” utakmica, u Tuzli se očekuje neizvjesnost

18.04.2018.
u 07:15

Uzvratni polufinalni susreti nogometnog Kupa BiH za seniore igraju se danas u Krupi (16.30 sati) i u Tuzli (18 sati). Možemo reći kako će susret u Krupi biti revijalni jer sve je riješeno već u Stanišiću prošle srijede, kada su Krupljani do odmora poveli rezultatom 4:0, pa se u nastavku “umilostivili” i prestali trpati mrežu Zvijezde 09, vodećeg sastava na ljestvici Prve lige Republike Srpske.

Teško moguće iznenađenje

Zvijezdi je sigurno “Kupa preko glave” jer u Prvenstvu RS-a vodi borbu s Rudarom iz Prijedora za naslov prvaka i Premijer ligu (Zvijezda ima 51 bod, Rudar 49). Dakle, u Krupi je iznenađenje teško moguće, a kad bi ga i bilo, jedan od ta dva kluba igrat će u finalu prvi put u svojoj povijesti. Druga polufinalna utakmica puna je neizvjesnosti. Na Grbavici prošle srijede Željezničar i Sloboda odigrali su 0:0, što je (kao) prednost Tuzlaka. No, Željezničaru, uz pobjedu, odgovara i 1:1, 2:2... Ono što “muči” oba kluba je prvenstvo jer Željezničar bije teški boj sa Zrinjskim za naslov prvaka, dok Sloboda mora paziti na raspored snaga u svojim redovima jer još uvijek nije osigurala ostanak u Premijer ligi. Željezničar u sljedećem kolu gostuje kod Krupe, gdje mora tražiti sva tri boda, dok Sloboda na Tušnju ugošćuje Gošk iz Gabele, “supatnika” u borbi za status premijerligaša. Slavko Petrović, trener Tuzlaka, komentirao je današnju utakmicu.

Željezničar u krizi

- Željezničar je upao u krizu, ali svaka kriza ima kraj. Nadamo se kako će kriza prestati tek nakon uzvrata u Kupu...

Bude li i na Tušnju 0:0 nakon 90 minuta, odmah će se izvoditi jedanaesterci. Produžetaka nema.

Željezničar je četiri puta osvajao Kup, Sloboda izgubila tri finala koja je igrala (Slavija, Zrinjski, Radnik). U polufinalu Juniorskog kupa u Banjoj Luci Borac ugošćuje Zrinjski (15 sati) koji ima 3:0 prednost iz prve utakmice u Mostaru. Drugi uzvrat, Krupa - Široki Brijeg igra se u četvrtak (15) u Krupi. Prvi susret dobio je Široki 4:1. •

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije