Nakon pripremne utakmice s Mladosti (ZG) u Orašje dolaze Mursa i Varaždin

U HAOK Mladost Zagreb drugu godinu igra Ivo Ivić iz Domaljevca, a doveden je i izniman talent Arman Smajlović iz Orašja

15.01.2024.
u 16:09

Lijepa tradicija nastavljena je drugim po redu prijateljskim susretom posavskih i zagrebačkih odbojkaša u Orašju. Prvu utakmicu HOK Magic Ice Domaljevac odigrao je s HAOK Mladost Zagreb. Istina, domaćini su uvjerljivo izgubili jer osvojili su tek jedan set (1:3), ali, ako se znaju rang i kvaliteta zagrebačkog kluba, onda je već čast biti mu dostojan protivnik (23:25, 12:25, 25:23, 14:25). Domaljevčani su pružili solidnu igru, pa su ljubitelji odbojke uživali u Sportskoj dvorani fra Martina Nedića u Orašju.

Posavina rasadnik odbojkaša

- Obožavamo doći u Posavinu i odigrati susret s našim prijateljima, odbojkašima domaljevačkog kluba. Uživamo igrati pred odličnom publikom i u ambijentu kakav sportaš samo može poželjeti. Drago mi je što se u Posavini i BiH igra vrhunska odbojka i uvijek ćemo se odazvati kada nas pozovu i jer se u BiH stvorilo nekih 4-5 odličnih ekipa, što uz pozitivno ozračje i rivalitet najboljih donosi odličnu igru kojom možete nama u Mladosti parirati. Domaćin me je iznenadio dobrom igrom i, prije svega, napadom. Imaju nekoliko odličnih napadača. Poznajmo Domaljevac i vašu tradiciju odbojke - kaže nam Toni Kovačević, trener HAOK Mladost Zagreb. Posavina je oduvijek magnet za Mladost jer "upija" najbolje igrače. - Znamo mi gdje doći, gdje su talentirana djeca - kaže trener. - Sada smo doveli odličnog Armana Smajlovića iz Orašja i jako smo sretni zbog njega jer je iznimna kvaliteta, a za dvije, tri godine bit će vrhunski igrač. Ivo Ivić iz Domaljevca s nama je već drugu godinu i napredovao je mnogo, veliki je radnik, profesionalac te za njega imam samo riječi hvale, kao i za cijelu sportsku obitelj Ivić - kaže trener HAOK Mladost.

Svojevrsni kuriozitet susreta bilo je igranje u dva suprotstavljena kluba dvojice braće - Franje Ivića za domaći klub i Ive za HAOK Mladost Zagreb. Ako se tome doda da im je otac Zlatko Ivić trener HOK Magic Ice Domaljevac, a najglasnija u publici njegova supruga Željka, a baka još uvijek strpljivo uz krunicu moli za uspjeh u svakoj utakmici (unatoč Ivi, ipak za domaći klub), onda je zapravo cijela obitelj u toj prekrasnoj odbojkaškoj priči. - Kada se igra, onda nema emocija takve prirode te naravno da smo se svim silama borili da pobijedimo Zagrepčane, ali doista su odlični - kaže trener Ivić. - Gotovo smo bili izjednačeni u prvom setu, no poslije je bilo turbulencija, nisu realizirane taktičke zamisli. Uz to, nedostajali su neki igrači, ali sve u svemu, dobro je došla ova priprema - zaključuje Ivić.

Tri kvalitetna susreta

Kapetan u HOK Magic Ice Domaljevac Davor Dominković zbog ozljede nije igrao. - Već desetak dana krenuli smo s ozbiljnijim pripremama. Još uvijek je ovo naše uigravanje, no, naravno da može puno bolje - kazao je kapetan Dominković. Utakmicu će pamtiti najmlađi igrači kojima je Ivić pružio priliku zaigrati na višoj razini nego što je to u BiH. U tome se osobito pokazao mladi i visoki Dujmenović koji je odličnim udarcima uspio osvojiti nekoliko poena. HOK Magic Ice će do kraja mjeseca odigrati još dvije prijateljske utakmice. Na domaćem terenu u Orašju odigrat će susrete s ekipom Murse iz Osijeka, a snage će odmjeriti i s odbojkašima Varaždina.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije