BORBA ZA WBC NASLOV

U fantastičnoj borbi Fury pobijedio Wildera i osvojio naslov WBC prvaka

Reuters/Pixsell
23.02.2020.
u 08:03

'Kralj Cigana' je uzvratnoj borbi u Las Vegasu u sedmoj rundi pobijedio tri godine starijeg Amerikanca Deontaya Wildera. Iz Wilderova kuta bačen je ručnik

Britanac Tyson Fury (31) osvojio je naslov prvaka u teškoj kategoriji po WBC verziji. 'Kralj Cigana' je uzvratnoj borbi u Las Vegasu u sedmoj rundi pobijedio tri godine starijeg Amerikanca Deontaya Wildera.

Fury je dominirao od prvog zvuka gonga, silovitim udarcima je iz runde u rundu lomio prvaka.

U sedmoj rundi Wilderov trener odlučio u ring je bacio ručnik i predao borbu svog boksača.

- Volio bih da me je moj kut pustio da napustim ring na štitu, a ne da prekinu meč - rekao je Wilder. 

Fury je nakon meča čestitao bivšem prvaku na sjajnoj borbi. 

- Deontay je veliki šampion i ponovno će biti prvak. Ali trenutno mogu samo reći da se kralj vratio na svoje prijestolje - kazao je Fury, te tradicionalno zapjevao.

Bila je to njihova druga borba koja je dobila nadimak 'Nedovršeni posao'. Prvi dvoboj u prosincu 2018. je nakon 12 rundi završio - neodlučeno.

Fury je tako i dalje ostao neporažen, ovo mu je bila 31. pobjeda u karijeri. Wilder je u 43. borbi u karijeri pretrpio prvi poraz.

Oba boksača za ovu su borbu u startu ravnopravno podijelili sedam milijuna funti, a na jednake dijelove dijele i zaradu od PPV. Procjenjuje se da će zarada od prodanih prijenosa biti barem 60 milijuna funti.

Ljubitelji boksa se nadaju sudaru WBA, IBF, WBO i IBO prvaka Anthonyja Joshue s pobjednikom ovog sraza, no trilogija između Wildera i Furyja je već dogovorena.

U ovom meču obojica će podijeliti zaradu pošteno, 50-50 (oko 3.5 milijuna dolara svakom), no u trećem će srazu, ako u drugom ne bude remija, pobjednik imati 60 posto od novca predodređenog za boksače, dok će gubitnik dobiti 40 posto. 

U dvoboju izazivača u teškoj kategoriji Charles Martin je lijevim krošeom pogodio Geralda Washingtona i nokautom pobijedio svog suparnika.

Emanuel Navarrete je u super bantam kategoriji tehničkim nokautom u 11 rundi pobijedio Jea Santisimu.

U junior srednjoj kategoriji nakon deset rundi Sebastian Fundora je odlukom sudaca pobijedio Daniela Lewisa.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije