POLICIJA OSIGURAVA PODRUČJE

U centru Zagreba napadnuti hrvatski navijači: Letjele boce, krigle i stolice, jedan mladić teško ozlijeđen

Foto: Pixsell
1/3
16.09.2021.
u 12:18

Ozlijeđenom 26-godišnjaku je liječnička pomoć pružena u Kliničkoj bolnici „Sestre milosrdnice“ gdje je utvrđeno da je teško ozlijeđen

Dinamo večeras na Maksimiru dočekuje West Ham United na otvaranju grupne faze Europske lige, a na Maksimiru se očekuje uzavrela atmosfera. Prema najavama, trebalo bi biti oko 15 tisuća navijača, od čega oko 2000 gostujućih.

Englezi  su već nekoliko dana prije susreta stigli u Zagreb, pili i uživali u glavnom gradu. Sve se činilo mirno, turistički, zabavno. Sve do jednoga trenutka kada su Englezi u srijedu oko 21.25 sati u Tkalčićevoj ulici u Zagrebu napali dvojicu hrvatskih državljana. Nakon povišenih tenzija, uslijedila je tučnjava, javlja PU Zagrebačka u svome priopćenju i dodaje:

Policajci su zadržali četiri državljana Velike Britanije starosti 23, 20, 25 i 23 godine koji su se nalazili u grupi koja je fizički i pomoću stolica, krigli, boca napala dvojicu hrvatskih državljana starosti  26 i 21 godinu. U sukobu, s obzirom da je 26-godišnjak ozlijeđen pozvana je hitna medicinska pomoć dok 21-godišnjak nije imao ozljede. Ozlijeđenom 26-godišnjaku je liječnička pomoć pružena u Kliničkoj bolnici „Sestre milosrdnice“ gdje je utvrđeno da je teško ozlijeđen.

U isto vrijeme, policijski službenici Interventne jedinice policije, koji su se također nalazili u zoni sukoba uz uporabu sredstava prisile, izdvojili su još jednog državljanina Velike Britanije starosti 25 godina, a uporabili su sredstva prisile i nad dvojicom državljana Velike Britanije starosti 35 i 31 godinu, a koji su se međusobno potukli na terasi ugostiteljskog objekta.

"Svi navedeni državljani Velike Britanije uhićeni su i privedeni u službene prostorije policije na kriminalističko istraživanje zbog postojanja osnova sumnje da su počinili kazneno djelo „Sudjelovanje u tučnjavi“. 

Državljanin Velike Britanije starosti 31-godinu uhićen je te je smješten u Jedinicu za zadržavanje i prepratu do otrežnjenja nakon čega će se provesti kriminalističko istraživanje.

Nadalje, 35-godišnji državljanin Velike Britanije s kojim se potukao, prevezen je u KB Sveti duh radi pružanja liječničke pomoći, dok će ozljede biti okvalificirane naknadno te shodno tome i događaj biti okvalificiran. Svi privedeni osumnjičeni su pod utjecajem alkohola te će se po otrježnjenju provesti kriminalističko istraživanje", stoji u propćenju.

Privedena su i dva hrvatska navijača.

"U 21.45 sati, policijski su službenici Interventne jedinice policije na Trgu bana Josipa Jelačića uočili dvojicu maloljetnika, navijače domaćeg kluba koji su kod sebe imali predmete pogodne za napad, a što je razlog njihovog privođenja u službene prostorije na kriminalističko istraživanje", javila je PU Zagrebačka.

Cijeli centar grada osiguran je policajcima koji se brinu da situacija u gradu ostane mirna i sigurna, a da se sva uzbuđenja zadrže u natjecateljskom duhu na sportskom borilištu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije