Premijer liga BiH

Tuzla City bolja od Igmana, Velež porazio Željezničar

03.09.2023.
u 22:15

Pobjedu Veležu, u utakmici koja nije obilovala uzbuđenjima, donio je Nermin Haskić pogotkom u 89. minuti susreta.

U nedjelju su odigrana dva susreta 6. kola Premijer lige BiH u kojima je Tuzla City na svom terenu bila bolja od Igmana 3:1, dok je Velež na Stadionu Rođeni porazio Željezničar rezultatom 1:0.

Pobjedu Veležu, u utakmici koja nije obilovala uzbuđenjima, donio je Nermin Haskić pogotkom u 89. minuti susreta.

U Tuzli domaće ju vodstvo doveo Đorđe Pantelić u 21. minuti, izjednačio je Mirsad Ramić u 39., Alen Mašović zabio je za 2:1 u 55. minuti, a pobjedu Tuzle potvrdio je Irfan Hadžić pogotkom u 69. minuti susreta.

Šesto kolo Premijer lige BiH trebali su u ponedjeljak zaključiti Zrinjski i Široki Brijeg, ali je ta utakmica odgođena zbog viroze u redovima Plemića.

Na vrhu ljestvice su Sarajevo i Široki Brijeg sa po 10 bodova uz to da Sarajevo ima utakmicu više. Slijede Borac, Željezničar i Igman, koji su osvojili po 9, Velež je šesti sa 8 bodova, Zrinjski sedmi sa 6, koliko ima i osma Tuzla City i deveto Posušje. Na začelju su GOŠK (5), Sloga (3) i Zvijezda (3).

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije