POTVRĐENO

Tužiteljstvo SŽ istražuje Amara Osima zbog fiktivnog potraživanja dugova u FK Željezničar

11.03.2023.
u 11:16

Tužiteljstvo Sarajevske županije pokrenulo je istragu protiv bivšeg trenera FK Željezničar zbog fiktivnog prikazivanja potraživanja kluba s Grbavice.

"Možemo potvrditi kako je otvorena istraga protiv navedene osobe. Zbog zaštite kaznenog postupka ne možemo davati više informacija", rekla je za Klix.ba glasnogovornica Tužiteljstva SŽ Azra Bavčić.

Prema informacijama portala Istraga.ba, rukovodstvo Željezničara je podnijelo prijavu Tužiteljstvu SŽ  prije godinu i pol dana, a nakon toga je, ubrzo, donesena naredba o provođenju istrage, jer postoji osnovana sumnja kako je Osim naplatio dugove koji nisu ni postojali.

Osim se tereti kako je fiktivno prikazivao potraživanja od FK Željezničar, te da je na taj način oštetio klub s Grbavice za blizu pola milijuna maraka.

"Možda netko misli ako ja treniram klub, odreći ću se svog novca. Neću nikada. Imam obvezu prema djeci svojoj i prema svojoj karijeri, gdje sam nešto radio i zaradio novac, a onda ga izvadio iz džepa i donio u klub. Imam dva sina i obitelj te neću reći da odustajem od tog novca. Ne vidim da je itko ikad rekao kako će se odreći toliko novca, a bilo je puno bogatijih ljudi od mene i svi su uredno svoj dug vratili. Sad je problem što Amar hoće svoj novac da vrati. Da, vratit će ih. Borit će se rukama i nogama da ih vrati. Jer ih je Amar i dao", rekao je Osim 2019. godine u intervjuu za portal Klix.ba.

Osim je za šefa stručnog stožera FK Željezničar imenovan posljednjeg dana 2018. godine, a na toj poziciji ostao je do 11. studenoga 2021. godine.

On je trenersku karijeru počeo u Željinoj omladinskoj školi, a potom je preuzeo prvi tim s kojim osvaja dvije titule prvaka i dva Kupa Bosne i Hercegovine. Potom odlazi u Japan gdje je predvodio JEF United s kojim osvaja kup Japana.

U sezoni 2009/10. se vraća na Grbavicu i naredne četiri godine predvodi Plave do osvajanja tri titule i dva kupa naše zemlje. Od prosinca 2014. do studenoga 2016. godine trenirao je katarski Al Kharitiyat, a nakon Želje, radio je kao šef stručnog stožera Veleža.

 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije