Treća liga

Tuka, Pezer i Kimani propuštaju Ekipno atletsko prvenstvo Europe u Skoplju

03.08.2019.
u 20:18

Bosanskohercegovačka atletska reprezentacija, koja će 10. i 11. kolovoza u glavnom gradu Sjeverne Makedonije Skoplju sudjelovati na Ekipnom prvenstvu Europe - Treća liga, nastupit će bez najboljeg srednjeprugaša Amela Tuke te bacača kugle i diska Mesuda Pezera, kao i Lucije Kimani.

-Njihovi su treneri odlučili da ovog puta oni ne nastupe - kaže izbornik bh. muške reprezentacije Elvir Krehmić, koji je prije dvije godine na Malti bh. tim bio uveo u viši rang - Drugu europsku ligu.

Tada su, naime, bh. atletičari bili drugi, iza Luksemburga te tako izborili povijesni uspijeh, ali su zbog dopinga ostali u Trećoj ligi.

- Oduzeti su nam bodovi Adele Čomor, koja je te godine na Prvenstvu BiH pala na doping kontroli pa smo izgubili drugu poziciju i ostali smo u istom rangu. O tome su nas obavijestili tek prošle godine - objašnjava Krehmić zbog čega narednog vikenda bh. tim neće biti u Varaždinu (Hrvatska), nego u Skoplju (Sjeverna Makedonija).

Na prvenstvu će sudjelovati 14 reprezentacija i 337 natjecatelja, od čega 179 atletičara te 158 atletičarki.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije