GOŠK između želja i stvarnosti

Trojanci protiv Posušja biju odsutnu bitku

25.09.2020.
u 16:34

U Prvoj federalnoj nogometnoj ligi BiH nakon bezmalo četvrtine natjecanja, ništa nije kako bi trebalo biti. Na čelu su novaci Posušje i Vis Simm Bau, od drugog do petog mjesta slijede starosjedioci – Rudar, Bratstvo i Jedinstvo, a na samom začelju prvi favorit – GOŠK iz Gabele. Ovakav raspored ljubitelji nogometa, ne samo navijači GOŠK-a, uoči prvenstva nisu mogli niti zamisliti. Po nekom nepisanom pravilu na četvrtini sezone pri samom vrhu tablice u federalnom prvenstvu, bivali su prvi favoriti za Premijer ligu, onda su slijedili doajeni lige poput kakanjskog Rudara, dok su novaci bili ugodno iznenađenje plasmanima do petoga mjesta. Međutim ovoga puta je GOŠK pretumbao uhodane odnose.

Što se to događa Trojancima? Na prvu poput pravih mitskih Trojanaca prije 33 stoljeća ispali su naivni. Neprijatelj im nije u pozadinu ušao u „trojanskom konju“ kao Grci, nego ih je shrvalo preduvjerenje da stvaranje optimalnih uvjeta podrazumijeva i vrhunske rezultate. Tako su Gabeljani petnaestak dana prije ostalih prvoligaša, počeli pripreme (kako bi se igrači rekuperirali poslije tromjesečnog mirovanja), zatim za uigravanje su imali najjače klubove u BiH (Sarajevo, Zrinjski, Željezničar, Velež), igračima su izmirene istina umanjene obveze tijekom famoznog lockdowna, otvorene su opcije za dovođenjem novih igrača kako bi se ojačale „tanke“ pozicije…

"Nikada sa strane kluba nismo spremnije ušli u prvenstvo, a nikada nismo dobili manje“, ponavljaju ovih dana članovi uprave involvirani u klupsku politiku. To manje su mizerna četiri boda iz sedam utakmica, samo tri postignuta pogotka! Poslije tri utakmice i samo jednog osvojenog boda odstupio je Vule Trivunović, čija se trenerska strategija tika – taka, koju je uzgred budi rečeno i kad su je promjenjivale vrhunske ekipe dobar dio ljubitelja nogometa prezirao, pokazala promašenom. Bučno najavljivan kao spasitelj, na preporuku Zdravka Mamića, stigao je Igor Pamić čiji je saldo u četiri utakmice očajan, jedan bod uz jedan postignuti i četiri primljena pogotka!?

Može li GOŠK učiniti nešto u nastavku za spas svog nogometnog dostojanstva, može, iako je vremena sve manje. Ključna je naredna utakmica protiv vodećeg Posušja. Tu utakmicu bi Gabeljani morali dobiti, kako bi stavili bar melem na otvorene rane. Igrački Trojanci mada to u proteklom dijelu prvenstva nisu pokazali, za to imaju štofa, međutim treba postaviti igru adekvatnu snagama kojima se raspolaže. U tome je ključ cijele priče, a ne u vajkanju da momčad nema potrebnu kvalitetu, što uz loš start dodatno demotivira igrače. Dakle, utakmica protiv Posušja za igrače je veliki izazov kao i za trenera Pamića, koji je izjavom „moramo zaboraviti na Premijer ligu“ napravio tehničku grešku jer poslovično u nogometu (ne)realni Gabeljani alergični su na izjave toga tipa. Prema tome, u nedjelju GOŠK bije odsutnu bitku, bez obzira kakva igra bila, njemu trebaju bodovi!

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije