O pozivu u bh. vrstu

Trofeji se “lijepe” za mene

30.05.2018.
u 11:00

Tomislav Tomić “goni” 28. godinu života (16. studenoga 1990.). To je, kažu, najbolja godina u životu nogometaša jer su tada najiskusniji, fizički najmoćniji i dovoljno zreli:

- Ne mogu se potužiti. Upravo sam se okitio četvrtim naslovom prvaka. Prvi je bio u Željezničaru pa dva u Zrinjskom i evo u Olimpiji. Nadam se da četvrti nije i posljednji - kaže Tomislav i onda je “ničim izazvan” spomenuo Široki Brijeg:

Možda jednom dođe i taj dan

- Široki je moj grad i moj prvi klub, tu sam prošao nogometnu “osnovnu” školu. Nikad nisam rekao da se neću vratiti. Možda jednom dođe i taj dan, barem se nadam...

Tomo, kako ga zovu prijatelji, još je u euforiji, nakon što je u nedjelju s Olimpijom u Domžalama proslavio naslov prvaka Slovenije, do kojega su on i suigrači stigli kroz “iglene uši”:

- Tako sad izgleda. Ali imali smo i 10 bodova prednosti pred Mariborom pa upali u krizu. Maribor je “šišao sve po spisku” i prešao nas za bod. Međusobni derbi u Ljudskom vrtu bio je odlučujući. Sve su ulaznice bile prodane 10 dana ranije. Na tribinama se našlo i 1000 naših Green dragonsa... Utakmica je bila dramatična, puna preokreta. Maribor je poveo 2:0, ali na kraju je Olimpija preokrenula i golom rođenog Mariborčanina Roka Kronvetera u sudačkom vremenu... U posljednjem 36. kolu trebao nam je bod u Domžalama. Gubili smo 0:1, a 9 minuta do kraja opet je čovjek odluke bio Kronveter. S 11 m hladno je zabio za 3:2...

Olimpija i Maribor sakupili su po 80 bodova, ali bolji u 4 međusobna susreta bili su Ljubljančani jer su zabili više golova u gostima (u Mariboru poraženi 0:1 i slavili 3:2 dok su oba susreta u ljubljanskim Stožicama završila 0:0 i 1:1).

- Nije bilo puno slavlja, ali moglo bi ga biti sutra (srijeda). Igramo finale Kupa protiv Aluminija. Igra se samo jedna utakmica, na našim Stožicama. Očekujem pobjedu, a onda, eto me u Hercegovinu na odmor. Sezona nije bila laka. Imao sam čak 40 nastupa, od toga 35 puta “odradio” punih 90 minuta...

Umalo se sve srušilo

Igrao bi Tomo i više, ali na rutinskom pregledu liječnica je uočila srčanu manu, zbog koje bi (po njoj) trebao prestati igrati nogomet! Sve mu se srušilo, ali trener Igor Bišćan uputio ga je iskusnom Dinamovu liječniku dr. Ivici Smodeku... A Smodek je rekao kako je sve u redu i da može neometano igrati.

- Hvala Bogu, treneru, liječniku, krila su mi porasla. Eto, možda u Ligi prvaka “naletimo” na Zrinjski, iako bih radije nekoga drugog. Ali bolje Zrinjski nego Celtic ili Ludogorec. Olimpija je jaka, a gazda Milan Mandarić neće žaliti novca za dovesti još pojačanja. Okosnica momčadi su Portugalac Alves, Štiglec, Ilić, Čanadžija, Uremović, kažu i ja jer imam važnu ulogu u momčadi. Pratio sam bh. prvenstvo, osobito “svoje”– Široki, Željezničar i Zrinjski. Zrinjski je zasluženo prvak, od srca im čestitam. Široki i Željezničar imali su, rekao bih, kratke klupe. Prosinečki me zvao za “akciju Amerika”. Mislim da sam tamo odigrao dobro. Ako me opet pozove – stižem trkom! Ako ne, neću se ljutiti. Zna Prosinečki što mu je činiti, kaže Tomić. •

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije