Premijer liga BiH

Tri kandidata za "virtualni naslov poluprvaka" Tribine

vit-sir02_nnn_bih_28112015
01.12.2015.
u 07:00

Uz vodeći "tercet" u preostalih 12 kola za 1. će se mjesto još "naguravati" Široki Brijeg i Radnik, svi ostali su daleko U 18. kolu, zadnjem od tri dodatna, doznat ćemo hoće li Sloboda, Zrinjski ili Sarajevo čekati proljeće na 1. mjestu ljestvice

Široki Brijeg je osvojio naslov jesenskog prvaka BiH, ali još ne znamo koja će momčad ući u proljeće kao prva na ljestvici. Jedno je sigurno – Široki neće biti ta momčad jer kolo prije kraja "dodatne" sezone zaostaje četiri boda iza vodeće Slobode.

Kombinacije

Dakle, uz Tuzlaka kao vodeći mogu "zimovati" Zrinjski i Sarajevo. Izgledi Slobode najveći su – bit će im dovoljno u 18. kolu na Tušnju položiti na pleća Slaviju. U tom slučaju Musemićeva družina sigurno će ostati prva, bez obzira koje će rezultate postići drugi Zrinjski i treće Sarajevo. Zrinjski putuje na Pirotu. Travnik pliva u mutnim vodama koje teku u Prvu ligu FBiH, ali to Mostarce ne zanima. Zrinjski je u dosadašnjem dijelu prvenstva upisao pet pobjeda u gostima pa je favorit i u gradu pod Vlašićem. Sarajevo pak ima još teže gostovanje. Ide na Pecaru kod izravnog suparnika za (konačni) naslov, Širokog Brijega. Sarajlije su "muljali" preko medija i čelnika saveza, pokušavajući odgoditi 18. kolo za proljeće, kada se (valjda) nadaju pojačati. No, ovakva bi odgoda bila nelogična jer je kalendar davno utvrđen.

Lobiranja

-Nismo za odgodu koju Sarajevo pokušava ishoditi lobiranjem i utjecajem u NS BiH s obrazloženjem da je vrijeme loše i travnjaci blatnjavi. Odgoda bi imala smisla da su odgođena sva tri "dodatna" kola (16 – 18), a ne jedno. A nisu... Prije dvije sezone jednom je drugom klubu bilo u interesu da se ne odgodi zadnje kolo, iako su vladali "polarni" uvjeti. Morali smo igrati na ledenoj podlozi u Prijedoru, naše molbe za odgodu nisu uvažene, kaže trener Širokog Brijega Slaven Musa.

Hm, možda bi Sarajevo i ishodilo odgodu da meteorolozi ne najavljuju topal vikend i lijepo vrijeme. Bez obzira na rezultate 18. kola, Sloboda, Zrinjski, Široki i Sarajevo ostaju kandidati za naslov i nakon stanke. Bit će to i Radnik, osobito ako u subotu savlada Velež u Mostaru, što se očekuje. Jer, Velež je već "izgubljen", a Radnik još nije poražen u gostima.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije