Grudska košarka

Trener Jelić najavio borbu za naslov HB i ulazak u Prvu ligu BiH

17.12.2015.
u 07:57

U godini u kojoj klub slavi svoj 40. rođendan mogao bi, ako se ovako dobra igra nastavi, biti proslavljen i naslov prvaka Herceg Bosne

U drugo poluvrijeme protiv VKK Mostar/Zrinjski II Gruđani su furiozno ušli i pokazali zašto su najbolja momčad lige u dosadašnjem dijelu natjecanja u košarkaškoj Ligi Herceg Bosne.

Momčad na okupu

Dosadašnje utakmice pokazale su kako Grudama trenutačno ni jedna ekipa ne može parirati na najvišoj razini, a ono što je najbolje je to da je riječ o mahom mladim igračima i ekipa je od prošle sezone ostala na okupu. I prošle sezone vodio ih je Igor Jelić i također je osvojen jesenski naslov prvaka, ali iz ove sezone je vidljivo kako je momčad rasla, što je oplemenjeno sa sedam pobjeda u svih sedam utakmica. Do kraja polusezone ostala je još jedna utakmica - protiv Širokog II u gostima. Trener Jelić, koji je svojim dolaskom podigao momčad na višu razinu i oživio onaj pobjednički mentalitet koji grudski košarkaši posjeduju, najavio je pobjedu i u posljednjem kolu, ali i iskorak momčadi. Potvrdio je kako će igrači koje vodi sve učiniti da se to dogodi.

- Kada sagledam svih sedam kola koja su za nama mogu reći da sam iznimno zadovoljan i kako uistinu imamo razloga za slavlje. Dosadašnji rad i učinak cijele grudske ekipe sve navijače ove momčadi može činiti sretnima i ponosnima. Naporno smo radili na jačanju svojih kvaliteta, pripremni dio je odrađen dobro, rad na treninzima također je urodio plodom. U momčadi vlada dobro ozračje i igrači su dali sve od sebe kako bi došli do novog uspjeha, govori nam trener jesenskog prvaka. Kod Jelića nema kalkulacija, u svakoj utakmici cilj je pobijediti. - I protiv Širokog idemo po pobjedu. Ne kalkuliramo s takvim stvarima i uvijek kao momčad moramo težiti uspjesima. Nadam se nastavku ovakvih uspjeha i u drugom dijelu sezone i naslovu prvaka Herceg Bosne i ulasku u Prvu ligu BiH, govori ovaj košarkaški strateg.

Godine ponosa i slave

Od posljednjeg igranja košarkaša Gruda u prvoj ligi iduće godine navršit će se desetljeće. Upravo u sezoni 2005./2006. Grude su pod vodstvom Predraga Mikulića Pege igrale prvu ligu. Pet godina poslije osvojen je naslov u Ligi Herceg Bosne, ali Grude zbog nedostatka sredstava nisu igrale Prvu ligu BiH. Iduće godine obilježava se 40. godišnjica utemeljenja ovog košarkaškog kolektiva. Povodom velikog jubileja, u Grudama je planirana proslava poviješću bogatog kluba. A proslava će biti još svečanija ako se nastave rezultati koje su u prvih sedam kola, pod vodstvom glavnog trenera Igora Jelića i njegova pomoćnika Zvonimira Evića, ostvarili grudski košarkaši.

Nakon utakmice sa Širokim slijedi odmor pa pripreme za nastavak uspješnog niza.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije