ivan senzen

Trener Dinamovih juniora nakon osvojene titule uputio čestitke i Hajduku, govorio i o svojoj sudbini

Ivan Senzen
Pixsell
03.06.2023.
u 18:55

Dinamovi juniori novi su prvaci Hrvatske, u odlučujućoj utakmici, u posljednjem kolu prvenstva s 4:1 pobijedili su Osijek i s dva boda više od Hajduka okitili se ovim željenim trofejem koji se prije samo nekoliko dana činio teško dostižnim.

Dramatična završnica juniorskog nogometnog prvenstva našla se u središtu zanimanja. Odličan nastup juniora Hajduka i dolazak u finale Lige prvaka mladih pobudio je dodatno zanimanje za juniorsku ligu. Sve se za Dinamo zakompliciralo na derbiju u Splitu kada se Hajduk vratio iz rezultatskog minusa i s tih 1:1 došao u prednost, u situaciju da ovisi sam o sebi.

No, onda su Splićani izgubili u Osijeku u zaostaloj utakmici u kojoj su računali na pobjedu i prestizanje plavih.

Dinamo je držao prvo mjesto i u zadnjem kolu imao je priliku pobjedom nad tim istim Osijekom osvojiti naslov prvaka bez obzira na rezultat utakmice Inkera i Hajduka koji se igrao u isto vrijeme.

Dinamo je Osječane dočekao na glavnom maksimirskom travnjaku jer je zanimanje za tu utakmicu bilo poprilično i u Maksimiru se skupilo 1707 gledatelja, očekivala se i veća podrška BBB-a, no nije ih došao znatniji broj. S druge strane u Zaprešiću se igralo bez gledatelja, što je naljutilo navijače Hajduka, no iz zaprešićkog kluba su im odgovorili da nemaju novca za otvaranje stadiona, što iziskuje određene troškove, pogotovu za osiguranje.

Dinamo je odmah pritisnuo, tražio pobjedu i već u desetoj minuti stigao u vodstvo. Bila je to krasna majstorija Mateja Šakote, nanizao je na desnoj strani dva igrača Osijeka i onda s vrha šesnaesterca u stilu Oršića i Ivanušeca pogodio gornji lijevi kut vratara Osijeka, neobranjivo i maestralno. Zaslužio je dečko, ali i cijeli Dinamo, ovacije sa zapadne tribine, a onda i sa sjeverne.

Život je plavima postao još lakši u 16. minuti nakon lijepog prolaska Vrbančića i udarca, odbijenu loptu u mrežu je pospremio dečko koji već ima devet utakmica za prvu momčad, Fran Topić, kojem je to bio 19. pogodak u ovoj sezoni za juniore. No, da to nije značilo kraj, pokazalo se samo dvije minute kasnije kada je Osijek smanjio preko Blažanovića.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije