ironman

Tomislav Cvitanušić naredne četiri godine na čelu NO Olimpijskog komiteta BiH

24.11.2020.
u 11:30

Tomislav Cvitanušić, poznati bh. ironman, maratonac, triatlonac i alpinist, u naredne četiri godine obavljat će dužnost predsjednika Nadzornog odbora Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine.

Kako je istaknuo u objavi na Facebooku, raduje se prilici da bude na raspolaganju sportašima i sportskim radnicima u BiH.

"Velika mi je čast i privilegij da ću u naredne četiri godine obavljati dužnost predsjednika Nadzornog odbora Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine. Radujem se prilici da budem na raspolaganju sportašima i sportskim radnicima u BiH, te da svi zajedničkim radom doprinesemo razvoju sporta u BiH i promoviramo olimpijske vrijednosti viteštva, jednakosti i poštovanja među svim ljudima", poručio je Cvitanušić.


Cvitanušić je poznat i kao prva osoba iz BiH koja je završila prestižni Ironman, alpinista koji se popeo na vrh Matterhorna, jedne od najopasnijih planina na svijetu, kao i čovjek koji je u ekspediciji u Južnoj Americi dosegnuo visinu od 7.000 metara na vrhu Aconcagua.

Podsjetimo, nakon završetka 5. generalne skupštine OK BiH nedavno je održana Izborna skupština OK BiH, na kojoj su izabrani organi i tijela OK BiH za novi četverogodišnji ciklus (2020–2024).

U Predsjedništvo OK BiH su izabrani Marijan Kvesić, Milanko Mučibabić i Izet Rađo koji su dobili podršku za vođenje krovne sportske institucije u narednom razdoblju, a pored njih, u Izvršni komitet OK BiH su izabrani: Nihad Selimović, Mirsad Ćatić, Elvedin Begić, Slobodan Grahovac, Edin Krupalija, Ivan Brkić, Kornelija Leko, Goran Bošnjak, Branislav Crnogorac i Nada Kujundžić.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije