Iz Zrinjskog u Olimpiju

Tomić: Ovo je novi izazov u karijeri

14.06.2017.
u 07:30

Tomislav Tomić bio je motor Zrinjskog u dvije sezone kada je mostarski klub osvajao naslov prvaka. Već po svom dolasku u redove plemića pokazao je svoju kvalitetu, brzo su ga zavoljeli treneri i navijači.

Vrhinski stadion Stožice

Ipak, svojom kvalitetom davno je prerastao Premijer ligu, slovenska liga i jedan od najboljih tamošnjih klubova Tomiću dolaze kao novi izazov.

- Ovo je novi izazov u mojoj karijeri. Pomalo sam se zasitio nogometa u Premijer ligi BiH i bilo je logično da potražim neki novi izazov. Čim sam ovdje došao vidio sam stadion Stožice koji je nešto najbolje što sam vidio uživo u posljednje vrijeme. U Sloveniji su tereni sigurno puno bolji, igra se nogomet na nešto višoj razini i pored ostalih ponuda presudilo je i to što ni moj rodni kraj nije tako daleko, kazao nam je Tomislav Tomić nakon što je stavio potpis na dvogodišnji ugovor s Olimpijom.

Olimpija je prošle sezone bila treća s 13 bodova manje od Maribora i istim brojem bodova kao drugoplasirana Gorica. Pored Tomića u momčadi igra još nekoliko hrvatskih igrača, dok je momčad preuzeo trener Igor Bišćan. U Sloveniji su uvjeti za igrače puno privlačniji od onih u BiH. Pojedinci u Mariboru zarađuju i po 15.000 eura na mjesec. Ipak, ostali prvoligaši najbolje igrače plaćaju u rasponu od 5 do 10 tisuća eura. Infrastruktura je puno bolja nego u BiH.

- Konkurencija u Olimpiji je jaka. Još se prilagođavam i upoznajem s klubom, ali komunikacija mi neće biti problem. Dobro se osjećam i želim ove godine još napredovati - zaključio je Tomić.     

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije