Turnir MZ Posušje

Tko će se ove sezone okititi naslovom?

03.08.2016.
u 10:00

Odigrana su i druga dva susreta četvrtfinala Malonogometnog turnira mjesnih zajednica, sela, zaselaka i gradskih četvrti Posušje 2016.

U prvom četvrtfinalnom susretu sastali su se Meljakuša i Rastovača polje. Započelo je oprezno, a mreže su mirovale sve do 18. minute kada Slaven Srebrović postiže pogodak za Meljakušu. Rastovčani su izravnali pogotkom Vlade Čuture (35. minuta) nakon asistencije vratara Bašića.

Meljakuša na šeseterce

Izvođeni su šesterci, Rastovčani su dva puta promašili, a Meljakuša je postigla dva pogotka za konačnih 3:1. Odigran je i revijalni susret ženskih sastava ŽNK Tomislav i HSK Posušje. Iskusnije susjede su bile mnogo uvjerljivije te pobijedile visokim rezultatom još uvijek dovoljno neiskusne Posušanke (10:1). Potom je slijedio novi četvrtfinalni susret između dva jaka i renomirana sastava Durmišuše i Graca. Igralo se vrhunski s prigodama s obje strane. Gradac je poveo tek u 19. minuti preko Dalibora Dade Begića koji je preciznim udarcem s nekih 10-ak metara pogodio za vodstvo Graca. S tim rezultatom se otišlo na odmor.

Učinkoviti Gračani

U drugom dijelu Durmišuša preuzima puno više rizika u igri, ali taj rizik ih košta te vrlo brzo postaju opterećeni s pet akumuliranih prekršaja. Nakon toga izvode vratara i uvode dodatnog igrača. Međutim, ni taj rizik se nije isplatio, zadnji igrač Durmišuše Ivan Petric gubi loptu, a Dominik Begić je posprema u mrežu za 2:0 u 35. minuti utakmice. Već tada se nazirao pobjednik ove utakmice, ali Gradac preko Vese Begića u posljednjoj minuti postiže treći pogodak za konačan rezultat 3:0 za Gradac.

Gradac je slavio prolazak u polufinale uz komentare kako je ekipa dovoljno taktički i fizički izrasla da je konačno postala glavni favorit za pobjednika turnira i da se nakon niza odigranih finalnih utakmica konačno domogne tog naslova. Kad ove novine budete imali u ruci, već će biti poznati finalisti jer su sinoć igrane polufinalne utakmice Marasov Brig protiv Čitluka, a Gradac protiv Meljakuše.

Tribine su u ponedjeljak bile ponovno dobro popunjene, ljubitelja malog nogometa sve je više kao što je sve više i ljudi na posuškim ulicama i trgovima uoči blagdana Velike Gospe kada mnogi Posušani sa svojim gostima i prijateljima dolaze u rodni kraj. Nema dvojbe da će finalni susret biti prava velika malonogometna fešta na igralištu OŠ Ivana Mažuranića. Iz općinskog Sportskog saveza stižu poruke za vitešku sportsku bitku i korektno navijanje. Neka najbolji pobijede.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?