U-21 vrsta pod Vinkom Marinovićem

Teško su u NS BiH mogli naći nekog boljeg za promociju domaćih igrača

14.11.2017.
u 09:00

Bolji poznavatelji omladinskog nogometa u Europi ozbiljnu su pozornost obratili na skupinu 8 kvalifikacija za Europsko prvenstvo do 21 godine. Riječ je o skupini u kojoj je jako prisutan talent, talent koji dolazi iz zemalja iz kojih se nogometaši prodaju puno lakše i jeftinije nego je slučaj u razvijenim zemaljama Europske unije.

Kvaliteta

Mnogi su apostrofirali kvalitetu Rumunjske U-21 vrste, koja je prva u toj skupini sa 11 bodova iz pet utakmica. Tradicionalno su kvalitetni u uzrastu do 21 godine Portugalci, te Švicarci. Igrom slučaja u toj skupini igra i mlada reprezentacija BiH. Trenutačno je stanje takvo da upravo Rumunjska i BiH drže dvije čelne pozicije na ljestvici. BiH ima 9 bodova iz pet utakmica, ali je na zadnje dvije utakmice reprezntacija izbornika Vinka Marinovića pokazala veliki iskorak pobjedama protiv Portugala, a za vikend s pobjedom na gostovanju kod Walesa sa 4:0. Nekadašnji trofejni trener HŠK Zrinjski nastavio je s dobrim radom na višoj razini. S puno uspjeha vodi mladu reprezentaciju BiH.

- Imamo dobru generaciju. Ček nam je na zadnjoj utakmici nedostajalo par igrača, pa možemo reći kako u stvarnosti imamo i širi fond. Vidljivo je kako bolježimo napredak iz utakmice u utakmicu, kazao nam je Vinko Marinović, koji uobičajeno nije želio isticati pojedince, u njegovoj filozofiji nogometa u prvom je planu samo momlad.

Promocija igrača

Teško su u NS BiH mogli naći nekog boljeg za promociju domaćih igrača.

- Kada u konkurenciji imam dva igrača koji su “na vagi”, prednost imaju momci koji igraju Premijer ligu. To je po meni dobar način kako pomoći ovdašnjim klubovima. Naša skupina je jaka. Dopadaju mi se Rumuni. Oni imaju atomsku generaciju u kojoj gotovo svi mogu i iduće godine igrati za mladu vrstu. Oni su favoriti. Mi ćemo se nastojati plasirati što je moguće bolje. Ipak, meni je cilj ove momke primaknuti seniorskoj vrsti, ako uz to budemo i rezultatski uspješni tim bolje, zaključio je Marinović.•

Listali smo malo popularni Transfermarkt kako bi vidjeti tržišne cijene nekih igrača U-21 bh. vrste koji dolaze iz Premijer lige BiH. Luka Menalo iz Širokog Brijega procjenjen je na 700.000 eura, a nogometaš njegove kvalitete vjerojatno bi i mogao postići tu cijenu na inozemnom tržištu, ako ne i veću... Međutim, još jedan nositelj mlade reprezentacije BiH i aktualnog prvaka Zrinjskog, Marijan Ćavar, procjenjen je na svega 50.000 eura i po tomu je najmanje vrijedan igrač Zrinjskog. Toliko o njemačkoj pedantnosti...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije