Na rubu regularnosti

Teren prekriven crvima koji se igračima lijepe za kopačke

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
02.12.2016.
u 07:00

Nogometaše Viteza i Zinjskog u petak čeka žustra borba za bod(ove), na terenu koji im baš i neće davati mogućnost za kvalitetnu igru kakvu navijači uvijek očekuju i priželjkuju.

Loš travnjak

Jer, teren na Gradskom stadionu u Vitezu je katastrofalan, uništili su ga crvi, a Vitežani nikako da nađu lijek za te nametnike, pa i unatoč pomoći koju su im na tom zadatku davali ugledni sveučilišni profesori s Poljoprivrednog fakulteta u Sarajevu. Teren su crvi “preorali”, uništili, a vrijeme, smrzavanje i odmrzavanje, doprinosi da se “crvotočina” pretvara u blatnjavu masu koja se lijepi za kopačke, otežava trčanje, precizan put lopti, oduzima snagu igračima… Vitežani već više dana pokušavaju osposobiti teren za normalno odigravanje utakmice, igrat će se, ali o normalnim uvjetima nema ni govora. Pokušavao se teren valjati, ujutro dok je još površinski smrznut, na gume traktora koji vozi valjak stavljani su i lanci…, no uspjeha baš i nije bilo.

Vitez je domaćin lideru prvenstva Zrinjskom koji nakon nekoliko posrtaja u Vitez stiže željan rezultatske “rehabilitacije”, pobjede. Međutim, želje i planove ima i Vitez, iako ne treba zaboraviti čak 15 osvojenih bodova više (35) od svog današnjeg protivnika (Vitez ima 20 osvojenih bodova). A mnogi kažu, “zvani i nezvani”, da je tih 15 bodova razlike na saldu današnjih protivnika, u tom razmjeru, i razlika u kvaliteti na strani lidera iz Mostara. No, je li to tako? Trener Viteza Musa je na sto muka, jer u toj utakmici ne može računati na trojicu važnih standardnih igrača. Naime, Muminović i Livančić su u Bijeljini zaradili treće žute kartone, dok je Đerić na tom gostovanju ozlijeđen. A zna se koliko je rezervna klupa Viteza kratka.

- Logika je - koga nema, bez njega se mora. Reći ću, nedostajat će nam ti igrači, ali i naglasiti da mi imamo dečke koji će ovu trojku uspješno zamijeniti. U momčadi je dobro ozračje, znamo snagu Zrinjskog, maksimalno ih poštujemo, teren će biti izuzetno težak, no kako nama tako i njima, kazao je na početku obraćanja novinarima trener Viteza Slaven Musa.

Dobar rezultat

Kazao je Musa, također, kako će Vitez, iako oslabljen, odigrati dobru utakmicu i protiv Zrinjskog ostvariti dobar rezultat. Izrazio je i očekivanja snažne podrške navijača iako se igra u ranom terminu (13 sati) i radnim danom.

- Zahvaljujemo navijačima na podršci. Bez obzira na vrijeme početka utakmice i dan igranja, očekujemo jaku podršku jer s obzirom na rezultate koje Vitez postiže u snažnoj konkurenciji 12 najboljih bh. klubova, on to zaslužuje. Zauzvrat, mi im obećavamo maksimalni angažman.

Što je to povoljan rezultata, pitamo trenera Musu.

- Ne izgubiti. U utakmici sa Zrinjskim obećavati pobjedu bilo bi malo neozbiljno. Borit ćemo se, dat ćemo sve od sebe…

Gost novinara pred susret sa Zrinjskim bio je i Damir Rašić.

- Zašto kriti, i u ovoj utakmici protiv Zrinjskog naša su očekivanja pozitivna, optimistična i završavaju se na, za nas, povoljnom rezultatu. I uvjeren sam, damo li sve od sebe, ostvarit ćemo taj željeni pozitivan rezultat pa i unatoč činjenici da nam u goste stiže najbolja momčad lige.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije