Kvalifikacije za Eurobasket

Teletovića nema u Švedskoj, Nurkić ide posebnim letom

13.09.2016.
u 09:00

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine u srijedu igra protiv Švedske u Stockholmu posljednju kvalifikacijsku utakmicu za odlazak na Europsko prvenstvo 2017. godine. Bosanskohercegovačka košarkaška vrsta otputovala je nekompletna u dva različita leta s obzirom na to da će NBA zvijezda Jusuf Nurkić, prema posljednjim informacijama koje smo dobili, putovati posebnim letom.

Strasti se nisu smirile

Kako je izbornik Damir Mulaomerović uskratio kapetanu Mirzi Teletoviću nastup u posljednjem kvalifikacijskom susretu, Teletović i njegov NBA kolega Nurkić trebali su putovati posebnim letom. Međutim, prema najnovijim informacijama, Teletoviću je put uskraćen i neće biti u prigodi, premda je želio, susret gledati ni s tribina. Snažni centar Nurkić trebao bi biti glavna okosnica Mulaomeroviću u pokušaju ostvarivanja pobjede. Očito ni nakon najnovijih događanja koja su se zbila i svega što se događalo u sramotnoj završnici susreta protiv Rusije i međusobnog sukoba pojedinih igrača međusobno, pa i sukoba s gledateljstvom, strasti ne samo što se nisu smirile, već su se neodgovornim i samovoljnim istupima još i više produbile. Premda verbalni optimizam postoji, teško je tako od raštimanog orkestra, koji je popucao po šavovima, tražiti pobjedu jer nema sinergije i zajedništva. Bh., pa i svjetski, mediji bruje o događajima pri koncu susreta s Rusima, koliko god se to željelo prikriti i staviti u drugi plan,

Malo razloga za optimizam

Stoga, teško je očekivati za kratko vrijeme brz psihološki oporavak, pa u takvoj situaciji i pobjedu, a pogotovo s razlikom koja bi bh. vrsti bila potrebna u nekoj usporedbi s najbližim konkurentima. U takvim nastojanjima jedna skupina igrača vršila je pritisak na izbornika Damira Mulaomerovića da pregazi riječi i da Teletoviću dopusti nastup s obzirom na sve njegove dotadašnje zasluge. S druge strane, izbornik bosanskohercegovačke vrste i aktualni trener Cibone takvim pritiscima nije podlegao. Stoga, nastup Mirze Teletovića u Sarajevu izvjesno bi mogao biti i njegov posljednji u bosanskohercegovačkoj vrsti. U sutrašnjem susretu protiv Šveđana kapetansku vrpcu preuzet će centar Elmedin Kikanović.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije