kapiten

Teletović: Nisam se oprostio od reprezentacije

23.06.2017.
u 17:18

Kapiten košarkaške reprezentacije BiH Mirza Teletović ističe da nije rekao zbogom reprezentaciji BiH.

Teletović je obavio razgovor s potpredsjednikom Košarkaškog saveza BiH Sejom Bukvom, gdje je razgovarano o budućnosti kapitena u bh. reprezentaciji, kao i samim pretkvalifikacijama, a nakon razgovora sa detaljima je upoznat i izbornik Duško Vujošević.

Dogovoreno je da Teletović neće igrati pretkvalifikacije, kako bi se dao prostor mlađim igračima, ali da to ni u kom slučaju ne znači da se oprostio od reprezentacije BiH.

Potcrtao je da je sve ono što se desilo u prošlim kvalifikacijama na njega ostavilo velikog psihološkog traga, što se odrazilo i na igre u klubu.

- Nažalost, nitko me nije zaštitio od medijskog linča, niti to pokušao, a samo su se trebale iznijeti činjenice. Na kraju sam morao sam sebe zaštititi i svoju obitelj, a potrudio sam se da izgladim incident i javnosti objasnim sve što se dešavalo. I ovim putem želim zahvaliti svima koji su prepoznali moju iskrenost i saslušali sve relevantne činjenice. Umjesto da krenemo dalje, izbornik me se odrekao, iako sam želio biti dio tima koji je putovao u Švedsku. To je sada dio prošlosti, ali sve što se dešavalo itekako je utjecalo na mene. Dakle, još jednom podvlačim - od reprezentacije se nisam oprostio i bit ću na raspolaganju u budućnosti, ali nakon razgovora sa gospodinom Bukvom, odlučili smo da ne igram u pretkvalifikacijama. Ukoliko se promijeni sistem takmičenja, rado ću se odazvati novom izborniku, a smatram da u pretkvalifikacijama šansu za dokazivanje i igru trebaju dobiti mlađi igrači, pred kojima je svijetla budućnost, jer imamo kvalitet da savladamo sve protivnike - istakao je kapiten bh. reprezentacije.

Dodaje da odluka da preskoči pretkvalifikacije nije donesena ishitreno, već je o tome dugo razmišljao.

- Znam da će biti i onih koji će sve protumačiti krivo, ali svi koji me poznaju znaju koliko volim Bosnu i Hercegovinu i sa koliko žara, želje, strasti i entuzijazma nosim dres BiH. Uostalom, po završetku karijere ću nastaviti živjeti u najljepšoj zemlji na svijetu - BiH i nitko mi ne može oduzeti činjenicu da sam njen ponosni građanin - naglasio je Teletović.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije