KAO NA TRACI

Svi koji su izašli pred suca u istražnom su zatvoru. Odvjetnik najavio: 'Tražit ćemo izuzeće osvetoljubivog suca!'

huligani u Ateni
YIANNIS.PANAGOPOULOS
12.08.2023.
u 20:30

Odvjetnik uhićenih BBB-a sam je kazao kako vjeruje da je istražni sud unaprijed odlučio svima odrediti mjeru istražnog zatvora

U nastavku istrage navijačkih nereda koji su u noći s ponedjeljka na utorak izbili u atenskoj četvrti Nova Filadelfija već je 70 osoba poslano u istražni zatvor. Kao i sa 30 koji su pred istražnog suca izašli jučer (među njima 26 Hrvata) i danas je svih 40 osumnjičenika određena ista mjera.

Poseban je naglasak stavljen na istragu ubojstva 29-godišnjeg navijača AEK-a, a među glavnim osumnjičenima su Hrvat, Albanac i tri Grka. Prema pisanju grčkog Newsita kod Hrvata i Albanca pronađeni su noževi, a na jučerašnjem saslušanju kazali su da nisu krivi i objasnili što su radili za vrijeme sukoba.

Sutra bi pred suca trebalo izaći još 35 osumnjičenika. Odvjetnik uhićenih BBB-a sam je kazao kako vjeruje da je istražni sud unaprijed odlučio svima odrediti mjeru istražnog zatvora. Stoga je izgledno da će sudbinu svojih suosumnjičenika dijeliti i sutrašnjih 35 osoba.

Odvjetnik Athannasio Kamainakis uputio je apel grčkim vlastima. "Apeliram na grčku i hrvatsku vladu da ozbiljno shvate ovu situaciju te osiguraju pravedno suđenje. Trebamo pomoć hrvatskog veleposlanstva. Ovdje su ljudi koji će ići u zatvor, ali nisu kriminalci, već navijači i mladići od 19, 20 i 21 godinu. Idu u napučene zatvore gdje može biti odmazde od brojnih grčkih navijača", kazao je.

Drugi odvjetnik, Vasilis Noulezas,  koji zastupa nekoliko osumnjičenih Hrvata dotaknuo se pristupa grčkog prvosuđa, ali i medija.  "Vjerujem da je istražni sudac bio pun predrasuda, zbog svega što je vidio u grčkim medijima. Bio je osvetoljubiv prema nama, pogriješio je. Zatražit ćemo unutar pet dana njegovo izuzeće iz ovog slučaja", istaknuo je.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije