KOLEGE BIJESNE

Sve poduzimaju da Kovač ne postane prvak, a najstrašnije je tko to čini

DPA/Pixsell
14.05.2019.
u 10:30

- Ako im je cilj maksimalno otežati Kovaču da postane prvak Njemačke, sve su poteze odlično povukli - kazao je Stöger za Sport1

Hrvatskog stratega Niku Kovača dvije utakmice dijele od dvostruke krune. Pobijedi li u subotu na Allianz Areni Eintracht iz Frankfurta, postat će prvak Njemačke, a ako tjedan dana kasnije svlada i Leipzig, uzet će i DFB Kup. 

Rekao bi netko, pa to je golem uspjeh, međutim kada je bavarski klub u pitanju, stvari ne stoje tako.

Uostalom, čak je i sportski direktor Bayerna Hasan Salihamidžić u subotu odbio reći što čeka Kovača po svršetku sezone.

Gostujući u studiju ZDF-a u subotu nakon 0:0 remija kod Leipziga, Salihamidžić je na pitanje o Kovačevoj sudbini odgovorio "vidjet ćemo", a nekako je s proljećem utihnula i podrška predsjednika kluba Ulija Hoeneßa, koji je žestoko branio Hrvata kada ga nije išlo. 

U svakom slučaju, na Kovača se iz dana u dan stavlja sve veći pritisak, a u tome pogotovo prednjači Karl-Heinz Rummenigge, drugi čovjek Bayerna.

Čitava situacija vezana uz nekadašnjeg izbornika hrvatske nogometne reprezentacije počela je ljutiti njegove brojne kolege, a među posljednjima se oglasio i Peter Stöger, donedavno trener dortmundske Borussije. 

- Ako im je cilj maksimalno otežati Kovaču da postane prvak Njemačke, sve su poteze odlično povukli - kazao je Stöger za Sport1, a portalu Spox se povjerio i jedan klupski insider.

- U tom je klubu oduvijek sve bilo podređeno uspjehu, ali sada svjedočimo obrnutoj situaciji. Trenera posljednjih tjedana pokušavaju osjabjeti, i to u trenucima kada ga najviše trebaju podržati i učiniti snažnim - kazao je taj neimenovani izvor, čije riječi potvrđuju teoriju da je Kovač možda samo kolateralna žrtva unutarklupske borbe za prevlast i moć.

Mediji posljednjih dana nagađaju da će Bayern ovoga ljeta pokušati dovesti Ajaxova stratega Erika ten Haga, ali ako ništa drugo, Salihamidžić je kazao da se dosad ni s kim nije nalazio na pregovorima.  

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije