Reprezentacija BiH

Sve je isto, samo Džeke nema

22.03.2017.
u 08:00

Puno toga je isto, ali i novo na okupljanju zmajeva u Zenici pred nastupajuća dva susreta s nogometnim reprezentacijama Gibraltara i Albanije. Za susret s reprezentacijom Gibraltara, koji se igra u okviru kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Rusiji, vlada veliko zanimanje jer u ponudi stručnog stožera Mehmeda Baždarevića bit će puno novih igrača i taktičkih inovacija.

Bez Džeke i Miličevića

Na službenom plakatu za utakmicu BiH - Gibraltar čak se najavljuje i kapetan zmajeva Edin Džeko za kojeg se još od prošle godine zna da neće istrčati na travnjak Bilina polja, a osim njega, nema još nekih kojima se nije sudbinski dalo provjeriti svoju formu u susretu s autsajderom ove kvalifikacijske skupine. Nažalost, osim kapetana, nakon obavljenog medicinskog pregleda stručnog tima doktora Reufa Karabega u reprezentaciji je još jedno prazno mjesto jer Danijel Milićević ima ozljedu unutarnjeg kolateralnog ligamenta lijevog koljena, tako da će se najvjerojatnije i prije subotnje utakmice vratiti u Belgiju. Izbornik Baždarević neće moći računati na njega ni za prijateljski susret s Albanijom, koji se igra idućeg utorka u Elbasanu. Da ne bi bilo većih iznenađenja, stručni stožer je aktivirao dopunsku listu i brzometno pozvao “sarajevske premijer lidere” Harisa Duljevića i Miroslava Stevanovića. Stručni stožer je počeo s kombiniranim treninzima pozvanih igrača koji su trenirali planski u skupinama, i to onih koji su više igrali i onih koji u svojim klubovima nisu imali zapaženu minutažu. Već ranije je izbornik Baždarević kazao kako su utakmice koje slijede po mjeri jer će moći probati i neke faze igre koje s drugim protivnicima u kvalifikacijama sigurno ne bi igrao.

- Imamo pozitivne informacije od igrača, ali ima dosta umora tako da ćemo se prilagoditi svima i ostvariti ciljeve. Znamo da nas čeka kvalifikacijska utakmica, mnogi bi rekli, lagana, ali moramo se spremiti što odgovornije za tri nužna boda, kaže Baždarević.

Meša ne zna prvih jedanaest

Izbornik priznaje da još ne zna prvih jedanaest koji će dočekati Gibraltarce na Bilinu polju jer je iznenada ostao bez nekoliko standardnih europskih vedeta.

- Nedostatak Edina Džeke i drugih igrača koji su kažnjeni su veliki, svi znamo što znači za nas takav igrač, kao i ostali, ali se nadam da će biti spreman za Albaniju, optimistično razmišlja Baždarević. Stručni stožer je na “slatkim mukama” kada razmišlja o napadu u iduće dvije utakmice, ali rekli bismo i u onoj trećoj utakmici u lipnju s Grcima. Napadači koje je Baždarević pozvao u Zenicu zaslužuju posebnu pozornost, uz Džeku, koji je u europskom vrhu, na popisu su Vedad Ibišević, Riad Bajić, Armin Hodžić, Kenan Kodro, ali i Milan Đurić kojeg neće biti u sljedećim utakmicama protiv Gibraltara i Albanije. Navedeni napadači tresu protivničke mreže u svojim ligama, ali, što je najvažnije, obećavaju svojim pristupom igri. Šteta bi bilo da svi ne dobiju priliku pokazati se, ali, prije svega, i oznojiti dres u “paklu Bilina polja”. Zna se da se kod Meše ne “primaju suflerske doze”, ali subota je možda prilika za nekukavički 3-4-3 i za totalni napad zmajeva kojim bi vrela debitantska krv obradovala navijače i napravila večernji sportski “dernek”. Šteta je pozvati mladost da se dokazuje, a ne dati im priliku pokazati zašto imaju milijunske vrijednosti na transfermarketima. Neka subotnja utakmica bude u stilu “sve je isto, samo Džeke nema !”. •

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije