Rukomet

Šuman: Imamo sve uvjete da napravimo pravi posao

12.01.2018.
u 16:06

Muška rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine sutra će u tuzlanskom Mejdanu igrati protiv selekcije Švicarske posljednji susret kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2019. godine u Danskoj i Njemačkoj.

Izabranici izbornika Bilala Šumana su prije dva dana istu repezentaciju u St. Gallenu pobijedili 24:21 i napravili veliki korak za plasman u doigravanje, za koji im je sutra potreban neriješen rezultat ili pobjeda.

Izbornik Šuman danas je na press-konferenciji u Sarajevu kazao da je prvi meč bio prvo poluvrijeme, a u Tuzli njegove igrače čeka drugo. Smatra da za BiH slijedi mnogo teža utakmica, ali da rezultat uz volju, želju i htijenje ne bi trebao izostati.

- Mislim da koncept naše igre, baza u obrani, je dala rezultat. Obrana je odigrala odlično praćena vratarom i to je jedan od razloga zbog čega smo pobijedili u Švicarskoj. Došli smo do izvora, trebamo se napiti vode kako bi se plasirali u doigravanje, sačekati kraj siječnja i vidjeti tko će biti protivnik. Švicarci su osjetili nas, a i mi njih, rekao je Šuman.

Mišljenja je da će sutrašnji protivnik možda pokušati sa nekim drugim formacijama ugroziti zmajeve.

- Možda to bude igra sedam protiv šest u nekom dugom periodu, da na taj način pokušaju doći do pobjede. Znamo što nam je činiti i kako ćemo igrati, imamo sve uvjete da napravimo pravi posao. Fokus je da se okrenemo prema nama a ne protivniku, da se fokusiramo na obranu i individualne zadatke i da to ispadne kolektivni zadatak, pojašnjava izbornik.

Dodaje da u razgovoru sa igračima i stručnim stožerom čini sve kako bi se zadržale pozitivne stvari koje su se pokazale u prvoj utakmici, a one manje dobre da se poprave. Osvrnuo se na stanje Vladimira Vranješa, za kojeg kaže da ima malih problema ali i to da će sutra sigurno igrati. Kapetan reprezentacije Mirsad Terzić izjavio je da je ekipa zadovoljna prvom utakmicom, ali upozorava da je protivnik nezgodan.

- Moje mišljenje o Švicarskoj se nije promijenilo ni nakon pobjede. Smatram da su opasni i nezgodni, a sada znamo da su i arogantni i bezobrazni, što nam treba biti na umu. Razmišljamo samo o bodovima i već smo razgovarali da se ne smijemo opustiti jer nemamo prostora za opuštanje. Jako su kvalitetni i mladi i ako im damo šanse oni će trčati, što je i bio njihov pokušaj, da nas pretrče, zaključio je Terzić.

Utakmica između BiH i Švicarske igra se sutra od 20 sati, a karte za taj meč su rasprodate.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije