nova pravila na Euru

Sudac igraču može dati crveni i prije utakmice

euro
10.06.2016.
u 17:03

Eksperimenti s mijenjanjem pravila nogometne igre često ne urode plodovima koje su njihovi kreatori zamislili kada su ih donosili pa se nerijetko događa da promjene pravila ponovo završe na dnevnom redu kako bi ih se dodatno poboljšalo ili u pojedinim slučajevima vratilo na staro. Tako su i uoči Europskog prvenstva koje danas počinje na snagu stupila neka nova pravila nogometne igre koja će se prvi put primijeniti upravo na Euru.

Nema trostruke kazne

Iz šume novodonesenih propisa izdvojili smo neke najzanimljivije kojima će se igrači morati vrlo brzo prilagoditi. Koliko neke reprezentacije promjenu pravila shvaćaju ozbiljno, dovoljno govori podatak da su Nijemci na Euro poveli bivšeg iskusnog internacionalnog suca Herberta Fandela kako bi igračima objasnio nova pravila. Jedno od novih pravila jest ono o trostrukoj kazni za posljednjeg obrambenog igrača koji napravi prekršaj u šesnaestercu. Za razliku od sadašnje kazne – crvenog kartona, suspenzije i jedanaesterca, sudac po novom može prema vlastitoj procjeni dodijeliti i žuti karton ako smatra da prekršaj nije učinjen namjerno te u tom slučaju nema suspenzije za igrača.

Pomoć igraču na terenu

Nova pravila predviđaju mogućnost pružanja pomoći ozlijeđenom igraču na samom terenu ako je protivnički igrač za prekršaj kažnjen kartonom. Kad smo kod kartona, po novom pravilniku sudac sada može isključiti igrača i prije početka utakmice, no trener tada može u sastav staviti drugog igrača.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije