Studentska sportska udruga

Dvoranski sport u gradu na Neretvi sa Studentom dobio veliki vjetar u leđa

21.12.2015.
u 07:00

Udruga je nastala po uzoru na američka sveučilišta gdje se studentima uz sami studij nudi niz mogućnosti za bavljenje sportom Tri kluba koja djeluju pod okriljem SC Mostar napravila su zapažene rezultate te su dijelom vratila publiku na tribine Tešk

Sportska udruga studenata Studentskog centra Mostar u 2015. godini ostvarila je iznimne rezultate. Pod okriljem Udruge djeluju tri sportska kolektiva - SKK Student, SOK Mostar i MNK Student, koji se mogu pohvaliti velikim dostignućima u prošloj godini.

Mogućnost više za studente

Udruga koja je izrasla iz želje Studentskog centra Mostar da se studentima omogući bavljenje rekreacijom i sportom, danas stoji uz rame najboljim sportskim klubovima u BiH. Prema riječima predsjednika Udruge i ravnatelja SC Mostar Dragana Mikulića, ulaganje u sport je danas jako zahtjevno.

- Naš cilj od samog početka je pružiti studentima i mladim ljudima zdravo i kvalitetno okruženje, a kroz sport upravo to i dobivaju. Ulaganje i troškovi koji su svakim danom sve veći posebno kod SKK Student, koji se natječe u najvišem stupnju bh. košarke, odnosno u Ligi 12, teško je pratiti jer nemamo potporu nadležnih institucija i sav novac koji smo do sada uložiti isključivo je došao od naših sponzora i prijatelja naše udruge, kazao je Mikulić i zaključio kako će Centar bez obzira na prepreke i dalje ulagati u studentske projekte i nadati se kako će se oni prepoznati i kako će ih podržati i druge institucije.

Inače, SKK Student je izborio plasman u Ligu 12, gdje je u debitantskoj sezoni ostvario pobjede u susretima s ponajboljim bh. momčadima. Košarkaši Studenta izborili su nastup u bh. eliti impresivnim rezultatima u Ligi Herceg Bosne.

Odličan učinak

U 19 utakmica ostvarili su 17 pobjeda i samo dva poraza te tako već tada pokazali da neće biti prolaznici u Ligi 12. Da je to uistinu tako, pokazali su u pripremnom razdoblju u kojem su porazili ekipu Leotara te bili uspješniji od trostrukog prvaka Europe, ekipe Splita. U prvenstvenim ogledima Studenti su u dvorani na Bijelom brijegu, između ostalog, porazili gradskog rivala Zrinjski te momčad Širokog, najtrofejniji klub u BiH. Dobre igre košarkaša Studenta najbolji su mamac za publiku u Mostaru koja je u velikom broju pohodila prvenstvene susrete. Veseli i činjenica kako su upravo navijači velikim dijelom bili upravo studenti, koji od samih početaka bodre svoje klubove i sudjeluju kroz volonterski rad u organizaciji utakmica. Odlična atmosfera na tribinama je bila posebno u dvobojima sa Zrinjskim i Širokim. SKK Student je definitivno sportski hit u Mostaru i Hercegovini, ali i šire. Za pojedine igrače mostarskog kluba zanimanje su iskazali klubovi iz najkvalitetnijih košarkaških liga u regiji. Prva imena momčadi su Ismet Sejfić, drugi najkorisniji igrač Lige 12 koji je najbolji po napadačkim skokovima, te Ramo Rizvić najbolji igrač Lige 12 u obrambenom skoku.

Studentski odbojkaški klub Mostar, koji se natječe u Superligi Federacije BiH skupina jug, ima učinak od 8 pobjeda i dva poraza te će, po svemu sudeći, igrati u doigravanju za plasman u Premier ligu. Studentice su neprikosnovene u Hercegovini, što su pokazale u susretima s Čapljinom i Širokim, u kojima su ostvarile sigurne pobjede. Utakmica odbojkašice kao i one košarkaša prati sve veći broj gledatelja. Jedan od najatraktivnijih sportova se tako na velika vrata vratio u Mostar i stvoreni su temelji za još veća dostignuća. Susreti SOK Mostar prava su pozivnica za gledatelje u drugim sredinama te su tribine u Širokom Brijegu i Čapljini dobro popunjene kada igraju "Hukašice". Drugi klubovi iz susjedstva izuzetno su motivirani kako bi dosegnuli razinu Mostarki, ipak to će u ovom trenutku biti teško, jer su Studentice nekoliko koraka ispred spomenute konkurencije. U tekućoj sezoni SOK Mostar je poražen na gostovanju kod Goražda, s kojim će vjerojatno igrati doigravanje za plasman u Premier ligu, te na gostovanju kod Igmana, gdje su Studentice odigrale najslabiju utakmicu u sezoni.

Nastup na Božićnom turniru

Lijep rezultat ostvario je i Malonogometni klub Student, koji se plasirao među 16 najboljih momčadi "Božićnog malonogometnog turnira HVIDR-a Mostar 2015". Malonogometaši Studenta su ostvarili dvije pobjede i poraz, a u osmini finala je bila uspješnija momčad Marko Bošković iz Stoca. Zbog slabe organizacije futsal natjecanja u BiH u Sportskoj udruzi su se odlučili da Malonogometni klub Student nastupa samo na turnirima. To se pokazalo kao ispravna odluka i pitanje je samo vremena, a Student još očekuje nastup na nekoj od turnirskih završnica.

U 2015. godini dvoranski sport u Mostaru proživljava veliku krizu. Rukometaši i rukometašice Zrinjskog te rukometašice Katarine su na rubu ispadanja iz lige te imaju puno problema s financiranjem svog rada. Stanje nije ništa bolje ni u mostarskoj košarci. Klubovi koji djeluju pri Sportskoj udruzi studenata Studentskog centra Mostar u ovom su trenutku rijetka svjetla točka dvoranskog sporta. Mlade ekipe koje imaju financijsku i organizacijsku potporu SC Mostar gotovo da imaju jamstvo uspjeha i u nastavku sezone, što je pokazatelj kako se uz predan rad može postići uspjeh.*

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije