Liga 12

Student ispustio 18 poena prednosti, prva pobjeda Radnika

BiH,09.12.2015.Mostar ,Dvorana Bijeli brijeg, Pobjedonosni niz kosarkasa Studenta na domacem parketu prekinuli su kosarkasi Mladosti koji su veceras u dvorani na Bijelom Brijegu slavili s 74:67  Photo:Stojan Lasic
11.12.2015.
u 07:00

Odigrani susreti posljednjeg kola prvoga dijela Lige 12 košarkaša BiH. Kolo obilježio poraz Širokog, kao i tijesna utakmica Sparsa i Zrinjskog

Odigrani su svi susreti posljednjeg kola prvoga dijela Lige 12 prvenstva košarkaša Bosne i Hercegovine. Vodeći dvojac Mladost i Spars upisao je nakon velike borbe nove pobjede. Posebice su se namučili košarkaši Mladosti na gostovanju kod Studenta.

Kvalitetna košarka

Gledatelji u Mostaru mogli su vidjeti odličnu košarkašku predstavu u kojoj su domaći igrači uz malo više sreće mogli napraviti iznenađenje. Vodili su sredinom druge četvrtine i s osamnaest poena prednosti, ali, na njihovu žalost, gosti su ih ne samo sustigli već su u samoj završnici uspjeli i preokrenuti rezultat. Dvojac Radukić - Svilar u gostujućem sastavu, te Rizvić - Sejfić u momčadi Zrinjskog bili su i najbolji igrači susreta. Radukić je ubacio 20, a Svilar 17 poena, kod Studenta Sejfić je imao 19 poena i 15 skokova, a isti broj poena je ubacio i Rizvić.

Zrinjski se dobro nosio u Sarajevu kod Sparsa i domaćin je, teže nego se očekivalo, uspio upisati desetu prvenstvenu pobjedu. Osjetilo se u sastavu Sparsa koliko im znači neigranje Peršića koji se ozlijedio u prošlom kolu i zbog ozljede Ahilove tetive čeka ga duži oporavak. Za pobjedu Sparsa najzaslužniji su Glogovac, Bajramović i Brown, a kod gostiju iz Mostara isticali su se Demić, Princ i Brajković. Široki je doživio visok poraz u Trebinju. Domaćin je pružio odličnu igru i slavio s visokih 99:73.

Za pobjedu domaćina najzaslužniji su Rikalo koji je ubacio 17 poena, Radenković je dodao 16, Đurasović 14, Lužanić 13, Milanović 10. U gostujućem sastavu nešto bolji od ostalih bili su Ćorić, Novačić i Segarić. Kakanj je slavio u Hadžićima kod debitanta u Ligi 12 Bošnjaka. Igrači Josipa Pandže, nakon poraza Širokog kod Leotara, ostali su usamljeni na trećem mjestu ligaške ljestvice. Delalić, Dedić i Palavra dali su najveći doprinos u pobjedi Kaknja. Prvu prvenstvenu pobjedu upisala je momčad Radnika pobijedivši 88:84 Slobodu.

Preokret

Domaća momčad uspjela je u samoj završnici preokrenuti prednost gostiju koji su veći dio susreta bili u vodstvu. Četvorka domaćina D. Damjanović, Kokoruš, S. Damjanović i Vučičević najzaslužnija je za prvu pobjedu svoje momčadi. Kod gostiju iz Tuzle isticao se centar Sekulović ubacivši 26 poena uz 13 skokova, te Tanasilović koji je ubacio 16 poena.

Rezultati 11. kola: Student – Mladost 67:74, Spars – Zrinjski 76:72, Leotar Swisslion – Široki 99:73, Bošnjak – Kakanj 63:76, BN Basket – Sloboda 88:84, Varda HE – Građanski Bobar 67:79. Poredak: Mladost i Spars 10-1, Kakanj 8-3, Široki i Leotar Swisslion 7-4, Student 5-6, Zrinjski, Sloboda, Građanski Bobar i Bošnjak 4-7, Varda HE 2-9, Radnik 1-10.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije