Premijer liga BiH

Stojkić: Mislim kako se u prva dva kola sve rješava u prvenstvu

27.02.2016.
u 07:00

Još jučer je u mostarskom premijerligašu Zrinjskom održana uobičajena tiskovna konferencija za medije.

Pred novinarima su se našli trener Vinko Marinović, kapetan prve momčadi Pero Stojkić te igrač Ognjen Todorović.

Težak raspored

Plemiće u nedjelju očekuje veliki derbi sa Sarajevom, kolo nakon toga još veći derbi sa Širokim Brijegom. Riječ je o teškom rasporedu za Mostarce. Pritisak na Zrinjski je velik, a prvi čovjek struke mostarskog kluba o otvaranju sezone je rekao:

- Svako otvaranje prvenstva je izuzetno neizvjesno i teško. Utakmica sa Sarajevom ima veliku važnost za nas, ali i za našeg protivnika.

Sarajevo je napravilo dosta promjena u svom sastavu, tako da je to dosta drukčija momčad u odnosu na prvi dio sezone, kazao je Marinović, koji pored ozlijeđenog Peke može računati na gotovo sve ostale svoje igrače.

Jedino je za derbi upitan još Žeravica, ali njegovo stanje se možda i popravi do sutrašnje utakmice.

Što se tiče borbe za naslov prvaka, s obzirom kako se u nastavku sezone igra 12 utakmica, svi pretendenti za 1. mjesto bit će pod stanovitim pritiskom.

- Pripremne utakmice su jedno, a prvenstveno nešto sasvim drugo. Vidjet ćemo kako će završiti ove dvije utakmice, ali mi najbolje znamo što bi nama odgovaralo. Do kraja je još preostalo 12 utakmica i svaka od njih je finalna, i za svaki bod će biti velika borba. Ipak, i drugi klubovi će biti pod pritiskom kao i mi, vidjet ćemo kako će se sve to odvijati, dodao je Marinović.

“Pucaju” na naslov prvaka

Zanimljivu je izjavu iz igračkog kuta dao kapetan plemića Stojkić. On je jednostavnim igračkim rječnikom kazao:

- Mislim kako se u prva dva kola sve rješava u prvenstvu. Ako mi izvučemo povoljne rezultate, onda idemo prema cilju, a to je naslov prvaka, rekao je smjeli Stojkić.

Slično je odgovorio i njegov kolega iz svlačionice Todorović:

- Slažem se s Perom, samo bih rekao kako su prva tri kola ključna za rasplet prvenstva. Imamo veliki broj kvalitetnih igrača i očekujem da ćemo uzeti naslov, kazao je Todorović.

Pero Stojkić je prethodno još govorio o tomu kako on i njegovi suigrači s nestrpljenjem očekuju početak sezone.

- Napokon nam dolaze utakmice koje smo s nestrpljenjem čekali. Znamo što nam donosi utakmica sa Sarajevom, dat ćemo svoj maksimum i ako mi budemo pravi, mislim da pobjeda ne bi trebala doći u pitanje.

- Momčad Sarajeva je dosta drukčija u odnosu kada sam ja igrao na Koševu. Imaju par kvalitetnih pojedinaca, no ako mi odigramo kako znamo, slavit ćemo pobjedu u nedjelju, optimističan je bio i Todorović.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?