ODUŠEVIO SVIJET

Srpski mediji odali počast Luki Modriću: 'Bez zadrške, jedan je od najvećih u 21. stoljeću'

Luka Modrić
Goran stanzl/PIXSELL
22.11.2023.
u 18:26

"Najveći uspjeh neke od reprezentacija čiji je sastavni dio bila i Srbija je peto mjesto na Svjetskom prvenstvu u Italiji 1990. godine", stoji u tekstu Predraga Dučića. Luka Modrić je nastupio na jednakom broju velikih natjecanja, ali je uzeto čak dvije svjetske medalje

Hrvatska nogometna reprezentacija je jučerašnjom pobjedom nad Armenijom (1:0) ostvarila još jedan uspjeh i plasirala se na Europsko prvenstvo 2024. u Njemačkoj. Skupinu je završila na drugome mjestu, iza Turske, a svrstana je u treću jakosnu skupinu za ždrijeb 2. prosinca.

Ovo je novi velik uspjeh i za kapetana momčadi, Luku Modrića, koji je ovoga rujna napunio 38-godina i posljednji je osvajač zlatne lopte koji još uvijek igra u najjačim ligama Europe. 

Njegovim se igrama, potezima i postignućima divi cijeli svijet, a počast mu je odao i srpski novinar Predrag Dučić u svome članku za Mozzart Sport. U tekstu se prisjetio kada ga je prije 18 godina gledao na utakmici Srbije i Crne Gore protiv Hrvatske.

Utakmicu je srpsko-crnogorska reprezentacija pobijedila rezultatom 5:2 i tako se plasirala na U-21 Europsko prvenstvo. Usprkos porazu, Modrić je sjajno odigrao, a već je 2006. godine nastupio na Svjetskom prvenstvu u Njemačkoj.

"Danas bez zadrške, doduše s malo susjedske zavisti, možemo i moramo konstatirati - jedan od najvećih u 21. stoljeću", stoji u Dučićevom tekstu. 

Koliko su Modrićeva postignuća impresivna pokazuje i činjenica da je ovo njegovo deveto veliko natjecanje, a na isto toliko su ih u posljednjih 40 godina bile reprezentacije SFRJ, SRJ, Srbije i Crne Gore te Srbije zajedno.

Modrić ih ipak zasjenjuje s dvije svjetske medalje. "Najveći uspjeh neke od reprezentacija čiji je sastavni dio bila i Srbija je peto mjesto na Svjetskom prvenstvu u Italiji 1990. godine", navodi Dučić u svome tekstu.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije