kapetan odlučio

Srna se oprostio od Hrvatske: "Gotovo je s reprezentacijom"

Darijo Srna
Sanjin Strukic/Pixsell
22.07.2016.
u 10:12

Završavam karijeru u reprezentaciji. Napisat ću službeno pismo za desetak dana i onda se posvetiti klubu, rekao je Darijo Srna

Iza mene je teško razdoblje. Uspio sam se smiriti, morao sam krenuti dalje. Završavam karijeru u reprezentaciji. Napisat ću službeno pismo za desetak dana i onda se posvetiti klubu, rekao je Darijo Srna za službenu stranicu Šahtara.

Kapetan Hrvatske je uoči Europskog prvenstva najavio da mu je to zadnje veliko natjecanje za Hrvatsku. Odigrao je fantastičan turnir na kojem je nakon prve utakmice saznao da mu je preminuo otac. Napustio je Euro, ali vratio se u Francusku i otkrio kako je to bila očeva želja. Da igra, bez obzira na sve, piše 24sata.hr.  

Iako je izbornik Ante Čačić na posljednjoj presici iz Francuske u suzama najavio kako se Srna neće oprostiti od reprezentacije dok je on izbornik pa kasnije ipak ublažio retoriku rekavši kako će napraviti sve da Darijo ostane, kapetan je odlučio.

Srna je za Hrvatsku je odigrao 134 utakmice, debitirao je 20. studenog 2002. godine, a zabio je 22 gola. Za njega je Euro u Francuskoj bio više od nogometa...

Igrao je pod Barićem, Kranjčarom, Bilićem, Štimcem, Kovačem i Čačićom. Kapetansku vrpcu nosio je 68 puta. Kapetan je i na posljednjem turniru bio pravi vođa.

Predvodio je Hrvatsku koja je bila hit prvenstva. Darijo Srna imao je sve odlike koje kapetan treba imati. Obilježio je jedno razoblje hrvatskog nogometa i svojom požrtvovnošću i htijenjem zadužio je navijače.

Njegovo zalaganje nikad nije bilo upitno. Igrao je sa srcem i žarom, ponekad i ozlijeđen, ali za hrvatski dres ništa mu nije bilo teško.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije