IZNENAĐENJE U LISABONU

Srbija senzacionalno svladala Portugal i plasirala se na Svjetsko prvenstvo

14.11.2021.
u 22:39

Reprezentacije Srbije pobijedila je u u Lisabonu u posljednjem kolu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo selekciju Portugala rezultatom 2:1 i tako se direktno plasirala na Mundijal u Katar.

Utakmica je krenula očajno po Srbiju budući da je Portugal poveo već u drugoj minuti preko Sanchesa. Veliku grešku napravio je Gudelj koji je poklonio loptu domaćinima. Oklijevao je, a Bernardo Silva mu je oduzeo loptu s leđa i spojio s golom Sanchesa za 1:0.

Srbija se brzo trznula, a 12. minuti su pogodili vratnicu. Vlahović se našao u šansi nakon dobre akcije, šutirao odlično, ali je pogodio okvir gola.

Nastavila je Srbija igrati dobro i izuzetno ofanzivno, a nagrada je stigla u 33. minuti. Sjajno je kapiten Srbije Tadić zahvatio loptu na nekih 16 metara, u svom stilu, a lopta se prosto izmigoljila iz ruku Rui Patricija i prešla preko linije.

Do kraja poluvremena je Srbija igrala mnogo bolje i može se reći da su uništili Portugalce u prvih 45 minuta meča.

Portugal je potpuno drugačije igrao u drugom poluvremenu, dok Srbija nije uspijevala nametnuti ritam iz prvog dijela meča.

Većih prigoda u nastavku meča nije bilo, a sve su dodatno usporile izmjene i brojni žuti kartoni. Srbija je u finišu krenula u zarvšne napade, a najbliže golu bili su u 77. minuti kada je Vlahović šutirao s 10 metara, ali je lopta o nogu Portugalaca pogodila Mitrovića koji je bio u zaleđu. Ipak, do apsolutno zaslužene pobjede Srbija je stigla u posljednjoj minuti kada je Mitrović glavom poslao loptu u mrežu i ušutkao domaće navijače za konačnih 1-2.

Srbija je večerašnjim trijumfom prestigla Portugal i kvalifikacije je okončala s tri boda više od večerašnjeg rivala. Zbog toga će Srbija izravno na SP, dok će Portugal u baraž.
Rezultat i strijelci:
Portugal - Srbija 1:2 (Sanches 2' - Tadić 33', Mitrović 90')

 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije