SKUPINA B

Srbija s čak 42 koša razlike pobijedila Kinu u prvoj utakmici Svjetskog košarkaškog prvenstva

26.08.2023.
u 18:53

Pitanje pobjednika riješeno je praktično sredinom prvog poluvremena

Košarkaška reprezentacija Srbije trijumfom je počela Svjetsko prvenstvo, pošto je u 1. kolu skupine B savladala Kinu rezultatom 105:63 (25:14, 30:20, 22:13, 28:16)

Pitanje pobjednika riješeno je praktično sredinom prvog poluvremena, kada je Srbija stigla do dvoznamenkaste prednosti i koja je samo rasla tijekom meča. Najprije do +21 na poluvremenu (55:34), pa i do konačne visoke razlike.

Najefikasniji u timu Svetislava Pešića bili su Bogdan Bogdanović i Marinković sa 14 poena, Dušan Ristić sa 13, uz 4/4 za tri poena i šest skokova. Milutinov je ubacio 11 i imao šest skokova, Avramović je dodao 10, a Nikola Jović devet.

Reprezentacija Srbije će sljedeći meč igrati u ponedeljak protiv Portorika (14.00) koji je nešto ranije, poslije produžetka, savladao Južni Sudan. Podsjetimo, prve dvije ekipe idu dalje i lrižaju se sa selekcijama Italije, Dominikanske Republike, Filipina i Angole.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije