PODRIJETLOM IZ ŽIVINICA

Srbija dobila veliko pojačanje, jedan od najtalentiranijih igrača Europe odbio Njemačku

25.02.2023.
u 08:40

Mladi nogometaš Udinesea Lazar Samardžić (21) odlučio je nastupati za reprezentaciju Srbije, potvrdio je nogometni savez te zemlje.

Iako je na stolu imao ponude Srbije i Njemačke, za čije mlađe selekcije je već igrao, mladi vezista će već u ožujku obući dres naših susjeda.

"Poslije nekoliko mjeseci temeljitih i pažljivo planiranih aktivnosti, a sve s ciljem da reprezentacija Srbije bude kvalitetnija i bolja kako u predstojećim kvalifikacijama za Europsko prvenstvo, tako i u ostalim budućim natjecanjima, epilog pregovora da jedan od najtalentiranijih mladih igrača Europe obuče dres naše zemlje dobio je pozitivan ishod – Lazar Samardžić prihvatio je poziv izbornika Dragana Stojkovića i od ožujka bit će dijelom najboljeg tima Srbije", objavio je FSS i dodao:

"Razgovori koje su vodili izbornik Stojković, kao i direktor Stevan Stojanović sa Lazarom Samardžićem i njegovom obitelji intezivirani su u posljednjih nekoliko tjedana odnosno od povratka sa prijateljskog meča u Americi. Na kraju, na opće zadovoljstvo Samardžić je potipisao suglasnost kako će igrati za Srbiju. Preostalo je još da se završi i administrativni dio odnosno da iz FIFA stigne odobrenje što se očekuje u sljedećim danima", zaključio je Fudbalski savez Srbije.

Samardžić je rođen 24. veljače 2002. godine u Berlinu, a otac mu je rodom iz sela Tupković kod Živinica. Bio je član svih mlađih kategorija reprezentacije Njemačke, a prije Udinesea nastupao je za Herthu i Leipzig.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije