ACUD Cup

Španjolci: Hrvatima ni Modrić nije pomogao. Jasno je tko je favorit grupe

luka modric
James Wilson/PA Images/PIXSELL
25.03.2024.
u 09:23

Hrvatska je u finalu prijateljskog turnira ACUD Cup pobijedivši Tunis nakon izvođenja jedanaesteraca. Utakmica je u regularnom vremenu završila 0:0. U finale se plasirao i Egipat, koji je pobijedio Novi Zeland 1:0. Hrvatska i Egipat igrat će u utorak u 21 sat.

Hrvatska je odigrala blijedo i imala je puno sreće što Tunis neke sjajne prilike nije uspio kazniti u regularnih 90 minuta. Čak je i izbornik Zlatko Dalić bio nezadovoljan partijom svojih igrača. "Nismo bili brzi, falilo je utrčavanja u prazan prostor i dubinskih lopti. Penali su i kvaliteta i lutrija, a ovaj put smo dobili", rekao je Dalić nakon susreta.

AS: Hrvatske se ne treba bojati

Hrvatska će na Euru u skupini igrati s Albanijom, Italijom i Španjolskom, a upravo su španjolski novinari puno pozornosti poklonili utakmici između Hrvatske i Tunisa. AS je tako Hrvatsku komentirao kao "momčad koje se ne treba nimalo bojati".

U izvještaju s utakmice AS piše da je Hrvatska imala nadmoć u posjedu koju nije znala iskoristiti. Kao jedine prijetnje navode skok igru kojom Vatreni mogu zaprijetiti preko Joška Gvardiola i ostalih visokih igrača. Pohvale je zaradio vratar Ivica Ivušić, koji se s tri obranjena jedanaesterca prometnuo u neočekivanog junaka, no zaključak AS-a je da se "protiv Hrvatske itekako može igrati". Madridska Marca također je prilično kritički pisala o igri Hrvatske. 

''Ni Modrić im nije pomogao''

"Hrvati unatoč dominaciji nisu uspjeli stvarati prilike za pogotke. Zapravo im je trebalo 56 minuta da dođu u prvu izglednu šansu kad je tuniski vratar Bechir Ben Said senzacionalno obranio udarac Andreja Kramarića glavom‘", piše Marca i dodaje:

"Ni s Modrićem ni bez njega hrvatska igra nije se poboljšala, a prijetnje su stizale samo iz prekida preko stopera Ćaleta-Cara i Gvardiola. Hrvatsku je u finale odveo vratar Ivušić, koji je zaustavio tri suparnička jedanaesterca.''

''Španjolska je prvi favorit''

Novinar Marce Roberto Gomez tvrdi kako je Španjolska prvi favorit za osvajanje turnira u Njemačkoj.

‘‘Španjolska ima sjajnog izbornika Luisa de la Fuentea i niz impresivnih nogometaša koji mogu nastaviti svoj put uspjeha nakon osvajanja Lige nacija prošle godine. Španjolska ima sjajnu, vrhunsku momčad koja je miks veterana i darovitih mladih igrača. Prva tri rivala Hrvatska, Albanija i Italija su teški, ali Španjolska je superiorna i nitko je ne želi za protivnika. Njeni izravni suparnici za naslov bit će Francuska, Portugal i Njemačka‘‘, tvrdi Gomez.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?