SRBIN ZAUSTAVLJEN

Šok i ispadanje Novaka Đokovića u polufinalu Australian Opena. Ovo je doživio prvi put u karijeri

Novak Đoković
ELOISA LOPEZ/REUTERS
26.01.2024.
u 08:47

Inače, ovaj meč je počeo u 15 sati po lokalnom vremenu i moglo se vidjeti kako se Đoković nije dobro prilagodio na vremenske uvjete.

Talijanski tenisač Jannik Sinner izbacio je prvog igrača svijeta Novaka Đokovića u polufinalu Australian Opena u četiri seta, 6-1, 7-2, 6-7(6), 6-3.  Đoković je stigao na prvi Grand Slam turnir sezone s ciljem da povisi rekordne brojke u osvajanju Grand Slam turnira (osvojio 24) i Australian Opena (osvojio 10), no zaustavljen je pred finalom. 11. je put u karijeri je zaigrao polufinale Australian Opena, a svih prethodnih 10 puta kad bi došao u društvo četvorice najboljih, srpski bi tenisač bi osvojio turnir. Međutim, Sinner ga je spriječio u tom naumu. 

Četvrti nositelj Talijan Jannik Sinner nije mu dao šansu niti da ga jednom breakne Bio je ovo ukupno sedmi međusobni ogled ove dvojice tenisača, a Sinner je velikom pobjedom smanjio negativni omjer na 3:4.

Sinner je nakon tri sata i 22 minute završio je posao sa 6:3 i ušao u prvi Grand Slam finale, a tamo će igrati protiv boljeg iz meča u kojem se sastaju kojem se sastaju treći nositelj Daniil Medvjedev i šesti nositelj Alexander Zverev. Inače, ovaj meč je počeo u 15 sati po lokalnom vremenu i moglo se vidjeti kako se Đoković nije dobro prilagodio na vremenske uvjete.

Na meču se dogodila i jedna drama, treći set je na kratko prekinut na pet minuta jer je nekom na tribinama pozlilo pa je morala intervenirati liječnička služba. 

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije